Review: Nivea Satin Sensation en Calm & Care deodorant

19 juni 2014 | Geplaatst in Beauty, Review

Ik zit dit artikel te schrijven in mijn retro oranje ’88 EK-shirt, na de zwaar bevochten overwinning van het Nederlands Elftal tegen Australië op het WK in Brazilië. Pfff, dat was een slechte wedstrijd, maar Memphis Depay was man of the match. Uiteindelijk winnen we met 2-3. Two down, one to go! En nu weer over op de orde van de dag, ik ga voor jullie twee Nivea deo’s testen en reviewen.

Bij de Kruidvat kocht ik namelijk vorige week twee nieuwe deo’s van Nivea. Ik kreeg via mijn Kruidvatvoordeelkaart 50 % korting op alle deo van Nivea. Omdat ik alleen nog maar Balea deodorant had staan met alcohol, besloot ik om twee nieuwe deo’s uit te proberen. Ik kocht de Nivea Satin Sensation en Nivea Calm & Care deodorant en heb ze direct getest. Ben je benieuwd wat ik ervan vind? Klik dan op ‘Read more’.

 Nivea Satin Sensation en Calm & Care

Follow on Bloglovin

Nivea deodorant

Ik kocht twee verschillende deo’s van Nivea. De nieuwe Nivea Satin Sensation met kaolien mineraal, snel droog en zacht huidgevoel. En de Nivea Calm & Care met panthenol die de okselt kalmeert na het scheren, Ik heb ze op de gok meegenomen, zonder de geuren te testen van te voren. Ik ben over het algemeen wel tevreden over de geur van Nivea deo’s, dus ook bij deze vertrouwde ik het wel. Ik was benieuwd of ze daadwerkelijk voor een zachte huid zouden zorgen en een kalmerend zouden werken.

Product informatie

Merk: Nivea
Product: Satin Sensation en Calm & Care
Overige producten: deo roller
Prijs: € 3,99 (Kruidvat) – € 1,55 (DM Drogerie)

Nivea Satin Sensation en Calm & Care

Nivea Satin Sensation

NIVEA Satin Sensation combineert de betrouwbare anti-transpirant-formule met kostbaar Kaolien-poeder – een natuurlijk mineraal dat bekend staat om zijn zachte en absorberende eigenscahppen. Eenmaal aangebracht, droogt NIVEA Satin Sensation deodorant snel en voelt prettig en zacht aan. Dankzij de unieke frisse en lichte geur is het een verwennerij voor de huid!

 • Droogt snel en je huid voelt zijdezacht aan

 • 48-uur anti-transpirant-bescherming en zachte NIVEA-verzorging

 • Wordt goed door de huid verdragen (dermatologisch getest en bewezen)

 • Zonder alcohol of kleurstoffen

Nivea Calm & Care

Herstellende en verzachtende anti-transpirant die de huid verzorgt na het scheren. Geeft betrouwbare bescherming en optimale verzorging.

 • 48 uur effectief transpiratieregulerend, met een milde en frisse geur

 • Zonder alcohol, conserveringsmiddelen en kleurstoffen

 • Huidverdraagzaamheid dermatologisch bewezen

 • Met herstellend provitamine B5

 • Bevat verzachtend hamamelis

Nivea Satin Sensation en Calm & Care

Verpakking

De verpakkingen van Nivea deodorant zijn eigenlijk altijd wel mooi en strak. Deze twee deo’s zitten in wit, matte sprayflacons. Het welbekende Nivea logo in blauw met wit op de voorkant. Een duidelijke korte en krachtige beschrijving en de naam van de deo daaronder. De Satin Sensation zorgt er voor dat de huid snel droog is en geeft een zacht huidgevoel. De Calm & Care kalmeert de oksels na het scheren. Beide bieden 48 uur bescherming. De flessen bevatten weinig poespas en zijn heel clean. Achterop staat vermeld dat je goed moet schudden voor gebruik en ook uitgelegd hoe de dop werkt. Er zit namelijk een mooi ‘lock-systeem’ op deze flessen. Je kunt ze open en dicht draaien. Zo heb geen last van losse doppen die je vervolgens kwijtraakt. Ook bij een val blijft de sprayflacon gewoon heel.

Ik vind de flessen heel fijn in de hand liggen en ze bevatten beide 150 ml. Hier kan je wel even mee vooruit.

Nivea Satin Sensation en Calm & Care

Nivea Satin Sensation en Calm & Care

Ingrediënten

Nivea Satin Sensation

Butane, Isobutane, Propane, Cyclomethicone, Aluminum Chlorohydrate, Isopropyl Palmitate, Kaolin, Persea Gratissima Oil, Octyldodecanol, Disteardimonium Hectorite, Dimethicone, Propylene Carbonate, Dimethiconol, Limonene, Linalool, Alpha-Isomethyl Ionone, Geraniol, Benzyl Alcohol, Coumarin Parfum

Nivea Calm& Care

Butane, Aqua, Isobutane, Propane, Cyclomethicone, Aluminum Chlorohydrate, C12-15 Alkyl Benzoate, Dicaprylyl Carbonate, Dicaprylyl Ether, Panthenol, Hamamelis Virginiana Extract, Butyloctanoic Acid, Persea Gratissima Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate, Polysorbate 65, Phenoxyethanol, Methylparaben, Citronellol, Butylphenyl Methylpropional, Alpha-Isomethyl Ionone, Parfum.

Nivea Satin Sensation en Calm & Care

Ervaring

Ik ben erg te spreken over de deo. Een fijne prettige geur, die niet te veel overheerst en laat absoluut geen witte strepen achter. Ook ruik ik aan het einde van de dag nog een vleugje frisheid van de deo. De geur van de Nivea Satin Sensation is poederachtig, maar toch ook fris. Deze blijf je echt super lang ruiken. Het is geen overheersende geur, dus je kunt prima een parfum er naast gebruiken. De geur van de Calm & Care deo is wat sterker en meer ‘unisex’. Wel lekker en fris, maar als ik mag kiezen vind ik de geur van Satin Sensation lekkerder.

Werking Nivea Satin Sensation

De deodorant belooft 48 uur bescherming, een zacht huidgevoel en snel droog. Of het 48 uur bescherming biedt heb ik niet getest, want ik douche iedere dag en gebruik iedere ochtend deodorant. Maar ik heb hem wel getest toen ik naar het concert van Guus Meeuwis ging afgelopen vrijdag en hij heeft de test zeker doorstaan! Ik had absoluut geen last van zweetoksels of nare geurtjes. Ook voelde mijn okselhuid superzacht en droog aan. Ik vind het echt een topdeodorant! Vooral de geur spreekt me heel erg aan. Hij laat geen witte strepen achter en is eigenlijk vrijwel gelijk droog na het opsprayen!

Werking Nivea Calm&Care

Ook de Calm & Care deodorant moet 48 uur bescherming bieden. Daarnaast kalmeert het de oksels na het scheren. Ook dit heb ik getest want ik schoor mijn oksels gisteren en heb gelijk daarna de deodorant aangebracht. Het prikte absoluut niet. Nou heb ik niet zo vaak last van irritaties onder mijn oksels na het scheren, gelukkig, maar met veel deo’s die ik aanbreng gaat het toch prikken. Deze deo kalmeerde en gaf een droog en zacht gevoel. De geur is wat minder prettig dan de Satin Sensation, maar zeker niet vies en ook niet te overheersend.

Beide deo’s zijn op dit moment favoriet en de andere deodorantflessen laat ik even lekker staan. Wel opvallend dat de deodorant in Duitsland, de Satin Sensation, maar € 1,55 kost en hier bij de Kruidvat betaal je € 3,99. Dus wil je deze deo testen en ben je in Duitsland, haal hem dan daar!

Nivea Satin Sensation en Calm & Care

Vorige post Volgende post

10 reacties

 • Reageer Svenja 19 juni 2014

  Fijne review heb je geschreven! Zelf zou ik voor de calm&care gaan omdat er geen alcohol in zit, en het lijkt me een erg prettige deo!

  • Reageer GLAMOURMOES 19 juni 2014

   De hoeveelheid alcohol in de Satin Sensation is eigenlijk te verwaarlozen 😉

 • Reageer Manon 19 juni 2014

  Fijne review, ik gebruik alleen nooit deo van Nivea.

 • Reageer femketje 19 juni 2014

  Love nivea deo’s 🙂

 • Reageer Mandy 19 juni 2014

  Fijne en duidelijke review! Ze lijken me erg fijn. Ik koop ook bijna al mijn verzorginsspullen in Duitsland, het scheelt echt zo veel geld.

 • Reageer Melissa 19 juni 2014

  Klinkt goed!
  x

 • Reageer Kelly 19 juni 2014

  Ze klinken echt fijn! Ik word bijna nooit teleurgesteld door Nivea, dus deze zullen me ongetwijfeld ook god bevallen!

 • Reageer Bertine 19 juni 2014

  ik heb nog nooit deo van nivea gehad! binnenkort in duitsland maar eens halen! bedankt voor de tip!

 • Reageer Miss Mags 19 juni 2014

  Mooie Review heb je geschreven. Ga deze ook maar eens proberen.

 • Reageer Tio 24 augustus 2018

  Sommigen gingen naar Leer, een plaatsje net over de grens van Duitsland om daar een voorraad voordelige toiletartikelen te scoren dus ook deodorant en dat is voordelig. Het is prettig als het doet wat het belooft. In ieder geval weten we nu wat de werking is. Prikt niet en is niet overheersend. Wat mij betreft I go for it.

 • Laat een reactie achter

  Lees vorig bericht:
  Personal: GLAMOURMOES’ WEEKLY #11

  GLAMOURMOES’ WEEKLY #11 -  Iedere week geef ik jullie op glamourmoes.nl een kijkje in mijn leven door de lens van...

  Sluiten