Personal: My furry friend tag

12 juni 2014 | Geplaatst in Personal

Ja, weer eens een tag op mijn blog. Ik kwam namelijk een super leuke en toepasselijke tag tegen op de blog van Anne. Vandaag maken jullie kennis met mijn twee huisdieren! Ik heb namelijk een hond en een konijn. Je komt verschillende dingen te weten. Hoe oud ze zijn, wat er grappig is aan de persoonlijkheid of ze koosnaampjes hebben en hoe oud ze zijn.

Ik ben echt gek op mijn twee huisdieren, ze zijn hier ook echt een deel van het gezin trouwens. Mijn konijn is echt van mij, de hond is van het hele gezin. Harige dieren staan erom bekend om in de meest gekke posities te slapen en te liggen, dus ze zijn vaak het doelwit van mijn camera. Ik vind het heerlijk om ze te fotograferen. Vooral de hond word veel gefotografeerd. Helaas ben ik allergisch voor konijnen, waardoor ik die vaak in z’n hok moet laten zitten. Ben je nieuwsgierig? Lees dan snel verder.

my furry friend tag

Follow on Bloglovin

Wat zijn de namen van je huisdieren?

Mijn hond heet Nani, ja net zoals de Portugese voetballer, Nani. Nani komt namelijk ook uit Portugal. Hierover later meer. Ze heette al zo toen we haar kregen en we vonden het eigenlijk wel een hele leuke naam. Een naam die je bij een hond sowieso niet zo vaak hoort.

Mijn konijn is een mannetje en heet Cocu. Die is echt vernoemd naar Philip Cocu! Ik ben een ontzettende PSV fan en ik kreeg Cocu van mijn ouders als cadeautje. Ze wilden hem Cocu of Gomes (oud-keeper van PSV) noemen. Uiteindelijk kozen ze voor Cocu. Philip Cocu is namelijk als speler en als trainer altijd verbonden aan PSV. Ik vind het leuk dat mijn konijn niet zo’n standaard naam heeft zoals: Nijntje, Flappie of Stampertje ;).

My furry friend tag

Wat voor soort dieren zijn het en welk ras?

Tja daar vraag je me echt wat. Beide hebben geen stamboom of een officieel ras. Maar ik ga het zo goed mogelijk proberen te omschrijven haha. Nani is namelijk een zwerfhond geweest, voordat wij haar adopteerde. Ze heeft een hele slanke bouw  (inmiddels wel wat dikker, door al het eten dat ze nu krijgt) en lange sterke achterpoten, hierdoor is ze echt super snel! Verder heeft ze een beetje de vacht van een Hollandse herder. Als iemand vraagt wat voor een ras Nani is, dan zeg ik standaard: “Nani is een Portugese springer/sprinter.”

En Cocu, ja hoeveel konijnen rassen heb je? Volgens mij meer dan ik denk, maar ik zou niet weten wat voor een ras het is. Ik vind mijn konijn wel heel bijzonder door z’n vacht. Hij heeft een hele gevlekte bruine met donkerbruine/zwarte vacht, maar de voorkant en z’n buikje zijn wit met bruine vlekken. Ik krijg ook vaak wel te horen dat Cocu echt een mooi konijn is. Maar het ras, geen idee dus.

my furry friend tag

Hoelang heb je je huisdier al?

Nani hebben wij in augustus 2006 geadopteerd, drie weken nadat we onze andere hond (Mikky) hadden moeten laten inslapen.  Nani is dus inmiddels al bijna 8 jaar bij ons in huis, wow wat gaat dat snel. Ik kan me nog heel goed herinneren dat we haar gingen ophalen eind augustus 2006. Heel gek om weer een hond in huis te hebben, nadat we drie weken geen hond hadden.

Cocu is wat jonger. Die heb ik gekregen in 2008, toen ik mijn propedeuse had behaald. Cocu is dus sinds juni 2008 bij ons. Ik weet nog wel hoe klein hij was toen ik hem kreeg. Nu is het een echte dikzak.

my furry friend tag

Hoe kom je aan je huisdier?

Nani hebben wij geadopteerd via Dierenhulp zonder Grenzen. Oorspronkelijk is Nani een zwerfhond uit Portugal, ze heeft 6 maanden op straat geleefd. Nadat wij op 9 augustus 2006 onze hond Mikky moesten laten inslapen, omdat ze een tumor in haar buik had. Wisten we al vrij snel dat we een andere hond wilde. Niet omdat we Mikky wilde vergeten, maar omdat we niet zonder hond konden. Het was afgrijselijk stil in huis en we hadden het er allemaal moeilijk mee. Dus besloten we op de website van DZG te kijken en na het zien van de foto van Nani waren we echt helemaal verkocht. Voordat Nani bij ons kwam is er iemand langs geweest om te zien of ons thuis geschikt was voor een hond, maar dat was al vrij snel duidelijk.  En ja hoor, drie weken later konden we Nani ophalen op een parkeerterrein bij Nijmegen dacht ik. Samen met nog 4 andere honden was ze met het vliegtuig vanuit Portugal overgevlogen. Wat heerlijk om weer een hond in huis te hebben en ik kan echt niet meer zonder! Er staat zelfs nog steeds een ‘Eind goed al goed’ verhaal op de website. Dit heeft mijn zus geschreven, hier kun je het lezen.

Cocu is mijn lieve dikke vette konijn. Ik kreeg hem als cadeautje toen ik geslaagd was voor mijn Propedeuse in 2008. Mijn moeder belde me op, om te vragen of ik haar kon helpen met het uitladen van de boodschappen. Vervolgens kreeg ik een doos in mijn hand die ik binnen openmaakte. Er zat een heel klein lief, pluizig beestje in, Cocu. Ook zat er een kaartje bij: “Hallo, ik ben Cocu, mag ik jouw vriendje worden?” Ik had al zo lang gezeurd dat ik graag weer een konijn wilde en in juni 2008 kreeg ik er daadwerkelijk één! Helaas ben ik allergisch,  dus staat Cocu buiten, maar ik ben er niet minder gek op.

my furry friend tag

Hoe oud zijn je huisdieren?

Nani is nu 8 jaar oud. Ze weten niet precies hoe oud ze is, omdat ze op straat geleefd heeft. Ze hebben geschat dat ze in januari 2006 is geboren. Ze is dus bijna 8 en half jaar oud. Ik hoop ook dat ze nog heel wat jaartjes meegaat. Maar ze zeggen altijd dat ‘bastaard’hondjes het langste leven ;).

Cocu is inmiddels ook alweer 6 jaar oud. Hij is geboren in mei 2008,  de exacte datum weet ik helaas ook niet. Mijn zus had twee broertje van Cocu, maar die hebben helaas het eerste levensjaar niet gehaald. Mijn nichtje had ook een broertje van Cocu, maar die is februari dit jaar overleden. Mijn konijn is dus nog als enige over in de familie. Ook Cocu hoop ik nog heel lang te hebben.

IMG_4544

Wat is er zo grappig aan de persoonlijkheid van je huisdieren?

Wat is er niet grappig aan mijn huisdieren haha. Nani is echt hartstikke gek, als ik thuis kom, dan gaat ze als een malle tegen me opspringen en likken. Daarnaast heeft ze op de een of andere manier de gewoonte om te gaan huilen als een wolf bij het liedje ‘Per Spoor’ van Guus Meeuwis, ‘Love really hurts’ van Billy Ocean en ‘Next to me’ van Emeli Sandé. Daarnaast houdt ze niet van het geluid van kerkklokken en de brandweer. Als ze die hoort, dus ook midden in de nacht, gaat ze janken als een wolf. Heel apart, maar het hoort bij haar.

Cocu is gek op knuffels. Ik kocht een aantal jaren geleden een knuffel in de vorm van een cavia bij de Ikea en legde die bij Cocu in z’n hok. Vanaf het eerste moment vond ie dat helemaal geweldig. Het blijft natuurlijk een mannetjes konijn, dus het gebeurd regelmatig dat hij bovenop die knuffel zit. Hij likt hem dan ook helemaal af. Inmiddels liggen er drie knuffels in z’n hok. Wat ik ook grappig vind is het feit dat ie helemaal gek gaat springen als hij in z’n ren zit.

my furry friend tag

Hoe belangrijk is de band die je hebt met je huisdieren?

Ik zou niet weten wat ik zonder Nani en Cocu moet. Als ik thuiskom word ik zo enthousiast begroet door Nani, dat het enorm stil zou zijn als ze er niet meer is. Als ik op mezelf ga wonen is een hond kopen ook een van de dingen die heel hoog op mijn lijstje staat. Ze voelt precies aan wanneer ik verdrietig, moe of boos ben. Ze komt altijd naar je toe en ik kan zo om haar lachen als ze in dr mand ligt te slapen en dromen.

Cocu is echt mijn lieve dikke vette konijntje, ik kan hem dan wel niet heel lang vast houden, omdat ik dan gelijk moet niezen enzo, maar ik ben echt gek op hem. Ik heb hem zien opgroeien van piepklein konijntje naar een dik vet konijn. Hij is altijd heel blij als ik hem weer eten geef :P. En het is gewoon een prachtig beest.

my furry friend tag

Wat zijn je favoriete herinneringen die je hebt gehad met je huisdieren?

Nani is verliefd op onze buurhond van twee huizen verder. En gek genoeg is dit een vrouwtje. Als die twee elkaar zien/horen worden ze allebei helemaal dolenthousiast. Nani gaat ook altijd piepen als ik vraag waar ‘Ollie’ is. Dan wil ze gelijk naar buiten. Heel gek. Want een andere buurhond heeft ze echt een hekel aan. Een andere favoriete herinnering is de behendigheidscursus die ik een paar jaar achter elkaar heb gevolgd bij de hondenclub. Dit vind ze echt geweldig, springen, rennen, door een tunnen heen en achter een speeltje aan. Ze was echt een kei.

Herinneringen aan Cocu. Ik vind het geweldig om te zien hoe Nani en Cocu met elkaar omgaan. Als Nani bij het hok van Cocu staat, komt ie altijd naar het deurtje toe en probeert dan Nani te likken. Meestal als ik dan het deurtje open doe, gaat Nani Cocu helemaal aflikken, maar als ze even niet oplet, gebeurd het omgekeerde.

my furry friend tag

Welke koosnaampjes geef jij aan je huisdieren?

Nani heeft best wel wat bijnamen, alleen als ik heel boos ben gebruik ik haar eigen naam haha:

 • Naan
 • Banaan
 • Dotje
 • Puppy
 • Sjanie
 • Sjaan
 • Schatje
 • Liefie
 • Banani
 • Monster

Cocu heeft eigenlijk niet zo heel veel bijnamen, de meest voorkomende zijn:

– Cocutje
– Dikzak
– Dikkop

Als afsluiter nog een filmpje van Nani tijdens behendigheid. Dit filmpje is gemaakt op 1 augustus 2011, dus alweer drie jaar geleden.

Heb jij een huisdier?

Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reageer maren anita 12 juni 2014

  oh i really love this post. i’m such a big animal lover!
  the rabbit is soo cute.
  kisses

 • Reageer femketje 12 juni 2014

  aww wat lief 😀 ik heb zelf twee katers :3

 • Reageer rachel 12 juni 2014

  wat een leukies! ik heb altijd maar een hamster gehad! x

 • Reageer Manon 12 juni 2014

  Super leuk om te lezen

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  Swatches: Inglot nagellak #321

  In de Beautybox van mei zat een prachtig nagellakje van het merk Inglot! Ik ben nog niet zo bekend met...

  Close