Swatches: Inglot nagellak #321

11 juni 2014 | Geplaatst in Beauty, Swatches

In de Beautybox van mei zat een prachtig nagellakje van het merk Inglot! Ik ben nog niet zo bekend met dit merk, heb wel veel voorbij zien komen op blogs over de oogschaduws, maar de nagellakjes zijn wat minder bekend. Super tof natuurlijk dat er een mooi fullsize nagellakje in de Beautybox zit, want de lakjes van Inglot zijn niet super goedkoop. Het lakje kost namelijk via de webshop van Inglot  € 9. Ik ontving een prachtige kleur die door lichtval soms een hele andere kleur krijgt. Helaas hebben de lakjes alleen maar een nummer, ik ga nummer 321 voor jullie reviewen en swatchen.

Inglot Cosmetics is meer dan 20 jaar geleden opgericht door een Poolse chemist, Wojtek Inglot. Deze jonge chemist werkte op de research&development afdeling van een farmaceutisch bedrijf tot hij zijn eigen revolutionair en unieke cosmetica lijn kon ontwikkelen. Zijn missie was om ingrediënten en materialen van de best mogelijke kwaliteit te gebruiken. Ook vond Wojtek Inglot het heel belangrijk dat 1 van de succesfactoren die Inglot onderscheidend zou maken van de concurrenten, een immens groot en gevarieerde collectie van kleuren moest zijn met de mogelijkheid om al deze kleuren te mix- en matchen in speciaal ontworpen paletten om hiermee een uniek en persoonlijk make-up palet te kunnen creëren.

In bijna 25 jaar tijd is Inglot uitgegroeid tot een internationaal succes met 240 winkels over de hele wereld waaronder in Polen, Engeland, Amerika, Curaçao en Dubai. [Bron]

Inglot nagellakFollow on Bloglovin

Inglot Nail Enamel #321

Langdurige nagellak in intense kleuren en met een mooie glans. Breng twee lagen aan voor het mooiste resultaat. Voor het verwijderen van de Nail Enamel gebruik de Inglot Nail Enamel Remover of Nail Polish Corrector. Beide producten bevatten geen aceton. Vrij van parabenen.

In de Beautybox van mei 2014  vond ik een prachtig nagellakje van Inglot. Volgens veel ontvangers van de Beautybox zit er een oranje nagellakje in de box, maar ik heb dus een andere kleur ontvangen. Ik vind de kleur die ik ontvangen heb wat meer draagbaar en ik ben enthousiast. Het is een zeegroen/blauw lakje met een mooie shimmer. In het zonlicht lijkt het steeds een andere kleur!

Inglot nagellak

Verpakking

Vaak koop je nagellak in gewoon in een potje, zonder dat daar nog een extra verpakking om heen zit. De Inglot nagellak daarentegen wordt in een zwart doosje met witte opdruk geleverd. Ik vond de Inglotverpakkingen al wat hebben toen ik de vorige keer een duo lipproduct ontving, het artikel lees je hier, al mooi strak en chique. Dit ben ik nu nog meer gaan waarderen. Het is maar een kartonnen verpakking maar het geeft wel een luxe uitstraling.

Het nagellakje zelf zit in een vierkante glazen potje met een zwarte dop. Ik was verrast door het kleurtje wat in het doosje zat, omdat ik niet wist welke kleur geleverd werd bij de Beautybox. In de meeste Beautyboxen zat namelijk een oranje lakje. Ik vind dit lakje echt pretty. Ook het potje is voorzien van witte opdruk en bevat 15 ml. Dat is een behoorlijke hoeveelheid voor een nagellak.  Al met al is mijn eerste indruk goed over deze mooie zeegroene/blauwe nagellak. Ben ik over de rest ook enthousiast?

Inglot nagellak

Kwastje

Zo enthousiast als ik was over de verpakking, een tegenvaller is toch echt het kwastje. Het kwastje is echt ontzettend dun, dunner dan gemiddeld en dit lakt echt niet fijn. Daarnaast zijn de haartjes van het kwastje ook nog eens erg lang. Hierdoor kan ik mijn nagellak niet heel precies aanbregen. Dit is echt een groot minpunt aan deze nagellak. Ik prefereer toch liever een breed kwastje zoals bijvoorbeeld de lakjes van Essence die ik laatst reviewde. Door een smal kwastje heb je snel op een klein deel van je nagels heel veel nagellak zitten, die je dan weer goed moet verdelen.

Inglot nagellak

Swatches

Zoals ik al zei vind ik de kleur van het lakje echt fantastisch! Het is een mooi lakje die in het zonlicht net even een andere tint is, dan in gewoon daglicht. Op onderstaande foto heb ik wel drie laagjes aan moeten brengen, voordat de lak mooi dekte. In eerste instantie had ik twee laagjes aangebracht, maar toen ik de foto’s van de swatches ging maken, vond ik dat toch niet mooi. Dus uiteindelijk drie laagjes met wel een gelukkig een mooi resultaat. Het kwastje lakt heel erg streperig en je kan niet in één keer de oppervlakte van je nagels voorzien van een laagje.  De kleur is moeilijk te omschrijven, op de foto neigt het eerder naar blauw met shimmer, maar als ik mijn nagels nu bekijk is het meer groen met gouden shimmer. In ieder geval wel erg mooi, zelfs mijn moeder vond het een mooi kleurtje. Dus wat de kleur betreft is het echt een GO!

Qua ‘houdbaarheid’ op de nagels ben ik een kluns, want ik heb altijd de nagellak al beschadigd, voordat de lak uberhaupt helemaal droog is. Bij mij blijft het dan ook vaak maar 1 à 2 dagen mooi zitten. Tegenwoordig gebruik ik daarom ook maar een topcoat om het nog iets te rekken. Helaas is het bij deze nagellak niet meer te redden en moet ik het er gewoon weer afhalen.

Inglot nagellak

Conclusie

De kleur is prachtig! De substantie van de nagellak is ook goed, maar door het kwastje lakt hij niet heel goed. Streperig en dekt niet helemaal volledig bij twee laagjes. Dat is wel echt een minpunt. Daardoor zal ik het lakje niet zo heel snel weer opnieuw pakken. Dan pak ik liever een lakje met een bredere kwast. Maar als je geen probleem hebt met dunne kwastjes, kan ik je zeker een lakje van Inglot aanraden.

Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Reageer Denise 11 juni 2014

  Wat een prachtige kleur! Jammer dat hij streperig lakt, altijd zo jammer.. Liefs

 • Reageer Svenja 11 juni 2014

  Wat een prachtige intense kleur heeft het lakje <3 Daarnaast een heerlijk zomers kleurtje. Prachtig!

 • Reageer Dionne 11 juni 2014

  Wauw, wat een prachtige kleur. Deze groenige kleur is echt gaaf!

 • Reageer femketje 11 juni 2014

  mooie tint 😀

 • Reageer Rosanne 11 juni 2014

  Wat een prachtig zomers kleurtje is dit zeg <3

 • Reageer Kim 17 juni 2014

  Prachtige kleur, heeft in de verte iets van Chanel Azuré 🙂

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  Personal: GLAMOURMOES’ WEEKLY #10 (juni)

  GLAMOURMOES’ WEEKLY #10 -  Deze week was een heel rustige week. Ik heb geen bijzondere dingen gedaan en heb vier...

  Close