Lifestyle: Londen baby!

8 juni 2014 | Geplaatst in Lifestyle, Travel

Ja het is een feit! Ik ga dit jaar nog een citytrip maken naar Londen! En ik ben echt helemaal excited! Twee weken geleden heb ik de knoop doorgehakt samen met de mensen waarmee ik ga. Afgelopen dinsdag hebben we de tickets en het appartement geboekt en is het helemaal definitief! In november ga ik met mijn moeder, zus, tante en nicht vier dagen naar Londen!

Ik ben lang geleden, in de vierde van de Havo, naar Londen geweest. We gingen toen met de bus en via de tunnel staken we over naar het Engelse vasteland. We verbleven toen in een gastgezin, wat een bijzondere ervaring was, maar ik keek toen nog heel anders naar citytrips, cultuur en dergelijke. Nu wil ik optimaal genieten van de prachtige, drukke stad. In dit artikel wil ik jullie vast een klein beetje mee nemen naar Londen. Want het is een prachtige stad en ik wil vast inspiratie op doen, voor de dingen die we kunnen doen en bekijken.  Het lijkt nog ver weg, maar voor je het weet is het alweer november.

Ben jij al in Londen geweest?

Follow on Bloglovin

Londen bezoeken

Zoals ik al zei gaan we met het vliegtuig naar Londen. Ik vind dat eigenlijk toch wel het prettigste vervoersmiddel. We vertrekken op vrijdagochtend super vroeg, namelijk 7.10 uur, en landen dan om 7.20 uur Londense tijd. Dat betekent dat we een super lange eerste dag hebben in Londen. Ook de laatste dag willen we zo lang mogelijk genieten van de stad. We vliegen daarom om 19.55 uur terug richting Schiphol. Omdat je dan het tijdsverschil ook weer hebt, kom je pas om 22:10 uur Nederlandse tijd aan. We vliegen met Easyjet, hier heb ik al eerder mee gevlogen en mijn ervaringen zijn positief.

Onze accommodatie is een appartement van Smart Accommodation. We hebben een appartement gekozen, omdat het met vijf personen, sowieso lastiger is om hotelkamers te boeken. Nu hebben we een mooi appartement gekozen van 80 m², voor maximaal zes personen. Het appartement ligt op 31 min reisafstand met de metro van de Big Ben. Aangezien we toch alles willen doen met de metro, omdat dit gewoon het gemakkelijkste vervoersmiddel is, is dat geen probleem. De Camden Market ligt op zo’n 7 min reisafstand met de metro, Buckingham Palace is in 31 minuten te bereiken en Oxford Street op 22 min. Ik vind het allemaal prima reistijden.

Bezichtigen

Wat wil ik graag bezichtigen in Londen? Ik heb natuurlijk eigenlijk op de middelbare school al heel veel gezien in Londen, maar toch wil ik alles opnieuw bekijken. Zo wil ik heel graag een bezoek brengen aan de Camden Market, Harrods en de St. Paul’s Cathedral. Hieronder een korte beschrijving van alles wat ik wel graag wil zien/doen in Londen. Waarschijnlijk komen we tijd te kort, maar iedereen gaat een lijstje maken wat we willen zien en doen en van daaruit maken we een planning. Natuurlijk wil iedereen wel de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace zien, de Big Ben en Westminster Abbey bekijken. Maar wat is er nog meer te doen in Londen?

 • Big Ben
 • Buckingham Palace
 • Westminster Abbey
 • St. Paul’s Cathedral
 • British Museum
 • London Eye
 • Trafalgar Square
 • Hyde Park
 • Oxford Street
 • Tower Bridge
 • Camden Market
 • Trafalgar Square
 • Notting Hill
 • National Gallery

Londen heeft zoveel te bieden! Mooie parken, architectuur, musea en winkelen. Het valt me op dat veel musea in Londen gewoon gratis toegankelijk zijn. Dit in tegenstelling tot de Nederlandse musea. Ik wil daarom ook graag een bezoek brengen aan de National Gallery en het British Museum.  Ook zou wil ik graag een bezoekje brengen aan Hyde Park, dit park is een van de beste ‘stads’ parken van de wereld. Nou zal het in november waarschijnlijk allemaal wat grauwer aan doen, maar wie weet ligt er wel sneeuw haha ;).

Uiteraard zullen we regelmatig de Big Ben zien wanneer we in het centrum van Londen zijn. Ook Londen Eye en de Tower Bridge zijn attracties die je gezien moet hebben. Het lijkt me super tof om Londen te zien vanuit de Londen Eye, maar dat is wel vrij prijzig (€ 23,50). Westminster Abbey is zeker een bezoekje waard, wanneer we in Londen zijn.

Kings, queens, statesmen and soldiers; poets, priests, heroes and villains – Westminster Abbey is a must-see living pageant of British history. [Bron]

Natuurlijk kan ik Londen niet verlaten voordat ik Oxford Street en de Camden Market heb bezocht. Oxford Street is dé shopstraat van Londen en heeft o.a. een Primark en Topshop. Camden Market is een grote markt met rond de 200 stands, waar ik zeker een kijkje wil nemen. Gewoon om de sfeer van zo’n grote markt te proeven en wie weet spot ik nog iets leuks.

Oxford Street – With over one and a half miles of high street brands such as Topshop, Gap, River Island and endless iconic department stores including Selfridges,John Lewis, House of Fraser and Marks & Spencer, Oxford Street really is the ultimate shopping paradise! [Bron]

Camden Market – Around 200 stalls jostle for space in the narrow alleyways off Camden High Street/Chalk Farm Road. Originally known as Buck Street Market, shoppers can find clubwear, jewellery, fashion accessories, shoes and alternative clothes. Many of the stallholders sell their own jewellery and clothes designs. Open Monday to Sunday, 9.30am to 6pm. [Bron]

Notting Hill

De vorige keer dat ik in Londen was heb ik het van de gelijknamige film bekende ‘Notting Hill’ niet gezien. Ik ben toch wel erg nieuwsgierig hoe het er allemaal in het echt uitziet met de gekleurde huisjes en die ene blauwe voordeur. Het is lang geleden dat ik die film heb gekeken, dus misschien moet ik mijn geheugen ook een beetje opfrissen en de film opnieuw bekijken.

Londen

BronBronBron Bron BronBronBronBron

Vorige post Volgende post

13 reacties

 • Reageer Jorien 8 juni 2014

  Jaaa super leuk dat je naar Londen gaat!! Echt zo’n toffe stad!

 • Reageer Wendy (B) 8 juni 2014

  Ik hou van Londen!
  Ik ga er volgende maand heen!

 • Reageer Dionne 8 juni 2014

  Ik wil heel graag nog een keertje naar Londen

 • Reageer Nienke 8 juni 2014

  Ik ben al twee keer in Londen geweest, maar zou er zo graag nog een keer naar toe gaan! Ben dol op die stad 🙂

 • Reageer Tanja 8 juni 2014

  Je moet echt naar Covent Garden gaan! Dat is echt leuk en sfeervol

  • Reageer GLAMOURMOES 8 juni 2014

   Dank je voor de tip!

 • Reageer Mariëlle 8 juni 2014

  Super leuk dat je er naar toe gaat, ik ben er in Maart geweest. Mocht je nog tips willen, ik heb er toen een artikel over geschreven 🙂

  • Reageer GLAMOURMOES 8 juni 2014

   Ik zal het artikel eens bekijken!

 • Reageer alexa 8 juni 2014

  wat een leuke dingen heb je opgeschreven! ik ben al eens in londen geweest en het was fantastisch!

 • Reageer Rachella 8 juni 2014

  Ik vind Londen echt een hele leuke stad. Ik kreeg het trouwens helemaal warm van al die mooie designer tassen in Harrods. PRACHTIG!

 • Reageer Elien 8 juni 2014

  Yay, london is geweldig! Veel plezier alvast!

 • Reageer Thebeautydelivery 8 juni 2014

  Ik wil zo graag naar Londen!! haha:) Victoria’s Secretttt.. oohlala.

 • Reageer Madeleine 11 juni 2014

  Leuk leuk! Ben 5 jaar geleden voor het eerst geweest.. Ik ga ook zeer snel samen met m’n zusje voor de 2e keer

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  Fashion: Primark WK collectie

  Is de oranjekoorts bij jou al toegeslagen? Het wereldkampioenschap voetbal in hét voetballand Brazilië is voor velen de kick off...

  Close