Review: Mango Body Sorbet van The Body Shop

30 mei 2014 | Geplaatst in Beauty, Review

Op de Beautygloss Party van Mascha kocht ik bij The Body Shop stand een product uit hun nieuwe lijn. Ik kocht namelijk de Mango Body Sorbet. Ik ben gek op de bodyproducten van The Body Shop, dus ik was erg nieuwsgierig naar deze nieuwe lijn. Ik had al veel artikelen en reviews gelezen over deze heerlijke sorbets en daarom wilde ik er absoluut zelf één testen. Zo gezegd, zo gedaan. Er was een mooie aanbieding tijdens de party, waardoor ik geen € 11 maar € 7 betaalde voor de Mango Body Sorbet! Ik heb de sorbet nu uitgebreid getest en wil mijn mening hierover graag met jullie delen!

De nieuwe lichte en fruitige Body Sorbets geven een frisse sensatie op de huid. Voor een perfecte hydratatie zonder een plakkerig gevoel, de hele dag lang. De nieuwe Body Sorbetes bevatten 100% biologische community fair trad-aloë vera uit Guatemala, die de warme zomerhuid verzorgt, verfrist en verzacht.

Mango Body Sorbet
Follow on Bloglovin

The Body Shop – Mango Body Sorbet

Een verfrissende Body Sorbet met de heerlijke geur van Mango. Verzorgt, verfrist en verzacht de warme zomerhuid zonder te plakken. Koop hem online bij The Body Shop

 • Lichte Body Sorbet
 • Plakt niet
 • Hydrateert tot wel 24 uur
 • Bevat verkoelende Aloë Vera
 • Perfect voor in de zomer!

De Body Sorbets zijn voor € 11 te verkijgen bij The Body Shop fillialen en online. Naast de mango versie heb je ook nog de volgende sorbets: Strawberry, Satsuma, Pink Grapefruit en Moringa.

The Body Shop sorbets

Verpakking

De Body Sorbets komen in een mooie handige tube met een klikdop. De tube bevat 200 ml, waar je dus behoorlijk lang mee kunt doen. Ik word altijd heel vrolijk van de verpakkingen van The Body Shop, zo ook van deze Body Sorbets tube. op de voorkant staat de welbekende mango afgebeeld, die je ook op andere producten met mango ziet. De tube heeft een beetje een ombre-effect, want van boven is het wat licht oranje/roze en naar beneden verander dit naar mango/sinaasappel oranje!  Als je de tube in je had hebt voelt de verpakking wat mat/stroef aan, maar dat vind ik juist wel leuk! Top gedaan van The Body Shop. Belangrijk is natuurlijk ook wat ik van het product en de werking vind. Dat lees je uiteraard verderop in dit artikel!

 The Body Shop sorbets The Body Shop sorbets

Ingrediënten

Aqua/Water (Solvent/Diluent), PEG-8 (Humectant), Glycerin (Humectant), Butylene Glycol (Humectant), Isododecane (Solvent), PEG-40 Hydrogenated Castor Oil (Emulsifier), Sodium Acrylates Crosspolymer-2 (Absorbent), Phenoxyethanol (Preservative), Hydrogenated Tetradecenyl/Methylpentadecene (Solvent), Parfum/Fragrance (Fragrance), Ethylhexylglycerin (Skin Conditioning Agent), Mel/Honey (Natural Additive), Sesamum Indicum Seed Oil/Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil (Skin-Conditioning Agent), Mangifera Indica Seed Oil/Mangifera Indica (Mango) Seed Oil (Emollient), Carbomer (Stabiliser/Viscosity Modifier), Sodium Hydroxide (pH Adjuster), Benzophenone-3 (Ultraviolet Light Absorber), Xanthan Gum (Viscosity Modifier), Limonene (Fragrance Ingredient), Linalool (Fragrance Ingredient), Disodium EDTA (Chelating Agent), Silica (Absorbent), Aloe Barbadensis Leaf Juice (Skin Conditioning Agent), Citronellol (Fragrance Ingredient), Benzyl Alcohol (Preservative), Citric Acid (pH Adjuster), CI 15985/Yellow 6 (Colorant).

The Body Shop sorbets

Product

Dan is het uiteraard de vraag wat voor een soort substantie deze Body Sorbet heeft. Omdat ik er al veel over had gelezen, wist ik al een beetje wat ik kon verwachten. Maar toch was ik verbaasd over wat er uit de tube kwam.  Op onderstaande foto zie je een bolletje van de Mango Body Sorbet op mijn hand. Uiteraard ruikt deze heerlijke sorbet (je zou het bijna opeten) naar mango. De geur van de mango producten van The Body Shop vind ik echt heerlijk! Het is een van mijn meest favoriete geuren! Niet alleen om te eten is mango heerlijk, maar ook in een bodybutter/-lotion of Body Sorbet is het super lekker.

De substantie is wel heel gek. Het is namelijk geen gladde body lotion zoals je deze bijvoorbeeld van Nivea of Dove hebt. Ze hebben bij The Body Shop echt geprobeerd om een sorbet substantie te creëren en dat is ze gelukt. Het is een beetje een ruwe structuur die je op vooral de tweede foto hieronder heel goed kunt zien. Als je het gaat uitsmeren lijkt het net of het allemaal een beetje gaat rullen en het voelt dan ook heel raar op je huid. Maar als het een beetje warm is, kun je het heel gemakkelijk verdelen over je huid. En de geur, hmmmmmmm! Super lekker zoet! Echt mango!

The Body Shop sorbets The Body Shop sorbets

Ervaring

Ja ik geef het toe! Ik ben fan van deze Body Sorbet! Het liefst zou ik ook nog de andere versies aan mijn stash toevoegen, maar helaas kosten ze toch echt € 11 per stuk. De geur is echt goddelijk! De substantie is even wennen, maar je kunt het gemakkelijk verdelen en heeft een lekker verkoelend effect. Afgelopen tijd was ik een aantal keer een beetje verbrand op mijn schouders en toen bracht ik deze heerlijke sorbet aan. Mijn verbrande huidje vond het heerlijk. Misschien verzorgt de body sorbet wat minder intense dan een butter of lotion, maar het is echt een super fijn product voor de warme lente en hete zomers! Als we die krijgen natuurlijk. Ik zou zeker eens lekker gaan snuffelen aan de sorbets als je bij The Body Shop bent. Mijn huid voelt lekker verzorgt en zacht aan na gebruik en de heerlijke geur van mango geeft je een lekker exotisch en zomers gevoel!

Tip van The Body Shop

Bewaar de Body Sorbet in de koelkast voor een extra verfrissende sensatie. Gebruik in combinatie met de Mango Body Mist om langer te kunnen genieten van de heerlijke geur.

Vorige post Volgende post

9 reacties

 • Reageer Sara - Window On My Wardrobe 30 mei 2014

  Ik lees heel veel over de body sorbets en ik ben nu wel echt nieuwsgierig geworden! Ik zou ze heel graag willen testen. Leuke review!

  X Sara

 • Reageer Beautyjuf 30 mei 2014

  Persoonlijk zou ik erg moeten wennen aan de structuur. De geur lijkt me heerlijk!

 • Reageer Aurélie - lovelifelovefashion 30 mei 2014

  Lijkt en klinkt wel vreemd die structuur. Maar je enthousiasme erover maakt me toch nieuwsgierig. En tjah, mango geur is een extra redenen om deze toch eens uit te proberen ^^

  x Auréile

 • Reageer Denise 30 mei 2014

  Het lijkt me echt een super fijn product! Heerlijk die mango geur <3

 • Reageer Dascha 30 mei 2014

  Ziet er erg goed uit!

  xoxo
  http://www.its-dash.com

 • Reageer Kiss & Make-up 30 mei 2014

  Ik vind de textuur van de sorbets echt heeerlijk! Bijna om op te eten 🙂 Ik ben zelf het meest fan van de versie met moringa.

 • Reageer femketje 30 mei 2014

  ik hoor er best veel verschillende meningen over!

 • Reageer Bianca 1 juni 2014

  Dit lijkt mij echt zo’n heerlijk en fijn product x

 • Reageer Beauty: Top 5 favoriete producten #3 | Straight from my heart 2 juli 2014

  […] schreef al een review over de nieuwe Body Sorbet van The Body Shop, de uitgebreide review, kun je hier lezen. De mango geur van The Body Shop vind ik super lekker ruiken en ook deze sorbet is goddelijk! […]

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  New in: Mobilefun – Union Jack Samsung Galaxy S4 case

  Telefooncases, ik kan er geen genoeg van krijgen. Ik struin vaak Ebay af op zoek naar leuke cases voor mijn...

  Close