Beauty: 5 favoriete & 5 wanted parfums

19 mei 2014 | Geplaatst in Beauty

Parfum is een van mijn favoriete beautygerelateerde producten. Ik heb een behoorlijk uitgebreide stash, met voornamelijk dure parfums. Ik varieer graag iedere dag en heb daarom genoeg keuze. Ondanks dat ik veel verschillende parfums heb, heb ik er toch wel een paar die er absoluut bovenuit steken. Deze geuren gebruik ik meer dan de andere en de geur ervan is echt heerlijk. Mijn top 5 favoriete parfums ga ik jullie laten zien in dit artikel.

Uiteraard blijven veel merken natuurlijk nieuwe parfums op de markt brengen en ben ik altijd nieuwsgierig naar nieuwe geuren. Op dit moment heb ik wel weer een aantal geuren op mijn wishlist staan. Helaas zijn deze vrij prijzig en vind ik het zonde om ze nu te kopen, gezien het feit dat ik al zo’n 15 parfums in gebruik heb.  Wel laat ik jullie graag mijn wishlist zien van parfums die ik graag nog wil aanschaffen.

Favoriete parfum

5 favoriete parfums

Mijn vijf favoriete parfums zijn heel verschillend. Zo is bijvoorbeeld de een heel zoet, de ander heel warm van geur. Maar andere is weer heel verleidelijk en blijft lang hangen. Dit zijn echt de vijf parfums die ik het meeste draag. Vooral als ik Dior of Dolce & Gabbana draag krijg ik veel complimenten. Het zijn prijzige parfums, maar ze zijn het geld absoluut waard. Iedere keer als ik ze op spray dan word ik weer helemaal blij en vrolijk. Wat ik ook altijd zo fijn vind is als ik ‘s avonds onder de douche stap, dat de geur van het parfum dan nog weer te ruiken is.

Dior Addict en D&G The One zijn echte avondgeuren. Deze draag ik vaak met stappen en dan krijg ik vaak complimenten. Het zijn wat zwaardere/zwoelere parfums die je heel lang blijft ruiken. Ik ben echt verslaafd aan deze twee geuren. Marc Jacobs Daisy is een hele zomerse en fruitige geur, die perfect is voor de lente en zomer overdag. Blijft niet zo heel lang hangen, dus die moet je vaker bij sprayen. Jil Sander Sun Delight is een warme, warme zwoele geur voor de zomeravonden. Heerlijk! En als laatste nog Lanvin Me, een zoete en toch ook wel warme geur, die je overdag kan dragen, maar kan ook prima ‘s avonds.

IMG_3066

D&G – The One

De topnoten zijn opwindend fris met een zonnige citrusmix van bergamot en mandarijn. Warme fruitnoten van lychee en perzik. Een onstuimig hart met een zee van bloemen als witte lelie, lelietjes-van-dalen en jasmijn. De basisnoot met het luxueuze karakter van vetiver geaccentueerd door de langblijvende warmte van vanille, weelderige lichtzoete amber en muskus. [Douglas]

Dolce & Gabbana The One

Dior – Addict

Topnoten: zijdeboom en mandarijn
Hartnoten: koningin der nacht (nachtbloeiende cereus)
Basisnoten: vanille

Dior Addict

Marc Jacobs – Daisy Sunshine

Topnoten: rode bessen, guave, mandarijn
Hartnoten: lelietjes-van-dalen, viooltjes, lychee
Basisnoten: abrikozenschil, witte houtsoorten, muskus

Marc Jacobs Daisy

Jil Sander – Sun Delight

Een mysterieuze belofte van de ondergaande zon. Sun Delight vangt de romantische sfeer van een zwoele zomeravond. Een geur voor vrouwen die houden van de zomer: het warme zand, de schittering van de zee en de uitgestrektheid van de horizon. De sensuele compositie verleidt met passievrucht, bergamot, vanille orchidee en omhult de huid met de oosterse sensualiteit muskus en kostbare houtsoorten. [Douglas]

Jil Sander Sun Delight

Lanvin – Me

Lanvin Me Eau de Parfum is een levendige, sensuele en bloemige geur. Me is elegant, stylish en toegewijd aan de vrouw. Deze geur is voor de vrouw die uniek en vol zelfvertrouwen is. Lanvin Me heeft door het gebruik van bosbessen een fruitige top, tuberoos zorgt voor een passievol hart en een intrigerende basis, die wordt gevormd door het gebruik van zoethout.[IciParisXL]

Lanvin Me

5 wanted parfums

Onderstaande een collage van mijn favoriete parfums. Deze vind ik zo lekker ruiken! Het zijn heel verschillende geuren. Zo is ‘Born in Paradise’ heel zoet en Dolce weer wat bloemiger. Daarnaast vind ik BonBon van Viktor & Rolf echt ZO lekker! Maar helaas is die echt heel duur!

Wat is jouw favoriete parfum en welke staat nog op je wishlist?

1. Dolce & Gabbana – Dolce

Topnoten: neroli, papaya
Hartnoten: witte waterlelie, witte narcis, witte amaryllis
Basisnoten: musk, cashmeran

2. Viktor & Rolf – BonBon

Topnoten: mandarijn, sinaasappel, perzik, karamel
Hartnoten: jasmijn, oranjebloesem
Basisnoten: sandelhout, amber

3. Lacoste – Sensuelle

Topnoten: roze peper en zwarte bes
Hartnoten: Turkse roos, Lathyrus en gladiool
Basisnoten: noga en amber

4. Marc Jacobs – Honey

Topnoten: peer, fruitige punch, sappige mandarijn
Hartnoten: oranjebloesem, perziknectar, kamperfoelie
Basisnoten: honing, gouden vanille, zachte houtsoorten

5. Escada – Born in Paradise

Topnoten: groene appel, watermeloen en guavebessen
Hartnoten: kokosmelk en ananas
Basisnoten: sandelhout, cederhout en muskusnoten

Parfum

Vorige post Volgende post

13 reacties

 • Reageer Dascha 19 mei 2014

  Ik ken sommigen ervan, echt heerlijk <3

  xoxo
  http://www.its-dash.com

 • Reageer Svenja 19 mei 2014

  Het lijken me stuk voor stuk heerlijke geuren. Maar de meeste ken ik nog niet, alleen the one, en die is echt goddelijk <3

 • Reageer Denise 19 mei 2014

  Wat een prachtige collectie heb je. Zelf heb ik Dior Addict en D&G the One ook in mijn stash en ik ben ook zo verliefd op deze geuren!

 • Reageer Judith 19 mei 2014

  Die van D&G heb ik in een namaak versie, Heeeerlijk! XO

 • Reageer femketje 19 mei 2014

  oeh lekkere geuren allemaal 😀

 • Reageer Manon 19 mei 2014

  Mooie collectie, ik ben benieuwd naar die van Marc Jacobs

 • Reageer Marloes 19 mei 2014

  Wat een heerlijke geuren<3! The one is ook een favoriet van mij!

 • Reageer Bertine 19 mei 2014

  dit lijken mij heerlijke zomer geuren!

 • Reageer Bianca 20 mei 2014

  Staat geen enkele bekende tussen voor mij. Mooie wishlist trouwens 🙂

 • Reageer Alexandra 20 mei 2014

  Klinkt als fijne luchtjes! Die van Viktor & Rolf wil ik ook, haha 🙂

 • Reageer iiiThinkPink 20 mei 2014

  Ik ben benieuwd naar de geuren!

 • Reageer PrimarkBlog 22 mei 2014

  Lekkere geurtjes! <3
  De foto's vind ik ook erg mooi gemaakt!

 • Reageer Ada Z 28 mei 2014

  Lekkere geuren allemaal! Ik ben benieuwd naar die van Lanvin. Zelf heb ik een tijdje Rose 2 van Lanvin gehad en ik vond het erg lekker ruiken. Downtown van Calvin Klein is mijn favoriete geur op dit moment.

 • Laat een reactie achter

  Lees vorig bericht:
  Stapelreview: 5 mascara’s met o.a MUA en NYC

  Een lange tijd geleden heb ik eens een stapelreview van mascara's gepost op mijn blog. Ik merk dat dit artikel...

  Sluiten