Stapelreview: 5 mascara’s met o.a MUA en NYC

18 mei 2014 | Geplaatst in Beauty, Review

Een lange tijd geleden heb ik eens een stapelreview van mascara’s gepost op mijn blog. Ik merk dat dit artikel nog steeds vaak bekeken wordt en vond het tijd voor een nieuwe stapelreview. Ook dit keer heb ik weer een aantal mascara’s gekozen om te reviewen. Deze mascara’s heb ik allemaal recent of een tijdje terug gekocht en uitgebreid getest. Vandaag review ik voor jullie vijf verschillende mascara’s.

Ik review de mascara’s op de beloftes, verpakking en het uiteindelijke resultaat. Geeft de mascara bijvoorbeeld echt volume of intens zwarte wimpers. Of belooft de mascara je mooi gesepareerde wimpers zonder klontjes. Ik testte de vijf mascara’s en wil graag mijn ervaringen met jullie delen.

Mascara

Follow on Bloglovin

Stapelreview: Catrice, Golden Rose, MUA, NYC & P2

Op onderstaande foto zie je de vijf mascara’s die ik in deze stapelreview ga reviewen. Het zijn niet mascara’s die allemaal bijvoorbeeld voor krul of volume zorgen. Ik heb ze random gekozen. Er zitten favorieten en fijne bij, maar ook twee minder fijne mascara’s. Van links naar rechts: Catrice  Ultimate Lash Multimizer mascara, P2 Volume+ Stretch mascara, Golden Rose Defined Lashes Maxim Eyes mascara, NYY Big Bold Volume by the lash mascara, MUA Extreme curl mascara.

Review NYC, MUA, Catrice, Golden Rose en P2 mascara

Catrice Ultimate Lash Multimizer – volume mascara

Grote elastomeerborstels zijn dé trend; ze absorberen meer mascara en separeren de wimpers professioneel. Het resultaat? Een nauwkeurige applicatie voor spectaculair volume met een vermenigvuldigingsfactor zonder te klonteren. Ook verkrijgbaar in Black.

Catrice Ultimate Lash Multimizer mascara

Verpakking

De Ultimate Lash Multimizer mascara van Catrice zit in een matzwarte huls met een metallic paarse opdruk. Qua vorm lijkt hij een beetje op de Max Factor mascara’s. Ik vind een matte huls altijd wel erg mooi staan en in combinatie met het paars/roze is het zeker een mooie vormgegeven mascara. De mascara bevat 12 ml en moet een klontervrij borsteltje hebben.

Catrice Ultimate Lash Multimizer mascara

Borsteltje

Op de foto hierboven en hieronder kun je het borsteltje zien van de Catrice mascara. Het is een groot rubber/siliconen borsteltje. Op zich vind ik een groot borsteltje geen probleem, maar je ziet gelijk bij deze dat er al heel veel klontjes zichtbaar worden. Dit bemoeilijkt het aanbrengen op de wimpers behoorlijk. Ik vind het borsteltje daarom ook niet fijn en kan de mascara ook niet heel netjes en mooi aanbrengen.

Catrice Ultimate Lash Multimizer mascara

Resultaat

 Het resultaat van twee laagjes mascara zie je op de rechter foto. Zoals je kan zien geeft de mascara opzich wel mooie zwarte wimpers, maar zijn meerdere wimpers aan elkaar geplakt. Ik kreeg het ondanks het zigzaggen niet meer goed. Ik had wel iets meer verwacht van deze mascara, want andere mascara’s van Catrice vind ik wel heel fijn in gebruik. Maar deze gaat helaas weg. Hij zou perfect moeten separeren volgens Catrice, maar dat doet hij bij mij helaas niet. Ik heb de ‘Black’ en ‘Ultra Black’-versie, maar bij beide zit er te veel mascara aan het borsteltje inclusief klontjes.

Catrice Ultimate Lash Multimizer

Golden Rose Defined Lashes Maxim Eyes – mascara

MAXIM Eyes MASCARA (gedefinieerd wimpers)

 • Lash Volume
 • Lift omhoog
 • Perfecte gedefinieerd

De speciaal ontworpen flexibele borstel geeft maximaal volume en lift elke wimper perfect.

Golden Rose Maxim Eyes mascara

Verpakking

De huls van de Golden Rose mascara is kanariegeel met paars/roze opdruk. Ik vind het een toffe kleurencombinatie en hij valt lekker op tussen andere zwarte mascara hulzen. Ook deze huls is te vergelijken met de Max Factor hulzen. Dan met name de ‘False Lash Effect mascara’s. Hij heeft de zelfde schuine dop en dik middenstuk. Ik hou wel van deze gele mascara huls die lekker in de hand lig. Ook is de makkelijk vast te houden. Deze mascara bevat 9,3 ml.

Golden Rose Maxim Eyes mascara

Borsteltje

De Golden Rose mascara heeft een flexibel borsteltje met een aparte vorm. Hij heeft namelijk aan de boven- en onderkant een bolle vorm en in het midden is het smaller. Ook dit borsteltje is van rubber/siliconen, waar ik over het algemeen de voorkeur aan geef. Dit borsteltje separeert mijn wimpers prima en er zitten geen klontjes aan. Ook de hoeveelheid mascara die aan het borsteltje zit is goed. De foto boven en hieronder laten heel goed zien hoe het borsteltje eruit ziet.

Golden Rose Maxim Eyes mascara

Resultaat

De Golden Rose mascara vind ik een fijne mascara. Hij ligt goed in mijn hand en brengt makkelijk aan, zonder veel te knoeien. Daarnaast zijn mijn wimpers veel mooi gesepareerd dan bij de Catrice mascara.  Op zich geeft hij mijn wimpers ook mooi volume en lengte, maar echt liften doet ie zeker niet. Dus die belofte wordt niet na gekomen. Het borsteltje vind ik heel fijn in gebruik door de flexibiliteit en de vorm. Je bereikt alle wimpers. Ook zorgt de mascara voor mooie zwarte wimpers en staan ze wat mooier en netter gesepareerd, dan mijn wimpers normaal gesproken doen als er geen mascara op zit.

Golden Rose Maxim Eyes mascara

MUA Extreme Curl – mascara

Extreme Curl Mascara vormt wimpers prachtig van wortel tot punt voor langdurige krul.

MUA Extreme Curl mascara

Verpakking

De MUA Extreme Curl mascara zit in een glanzend zilveren huls. Daarop staat in het zwart de naam en het merk afgedrukt. Ik vind een zilveren huls bij mascara altijd wel heel chique, maar je ziet wel de vingerafdrukken erop. Daarnaast was het lastig om de huls te fotograferen door de weerspiegeling. De huls heeft een gebogen vorm, wat je al gelijk doet vermoeden hoe het borsteltje eruit ziet. Juist ja, gebogen. Het zorgt ervoor dat je de dop met het borsteltje wat moeilijker uit de huls krijgt, dan bij een normale rechte huls. Deze mascara bevat 7 ml.

MUA Extreme Curl mascara

Borsteltje

Ja, zoals de naam van de mascara en de vorm van de huls al doet vermoeden is het borsteltje gebogen. Dit zou voor meer krul moeten zorgen. Nou ben ik hier niet altijd enthousiast over, want als de borstel iets te ver gebogen is, kom je nooit bij al je wimpers. Is hij niet ver genoeg gebogen, dan heb je er ook niet zo veel aan. Het borsteltje bestaat uit haartjes, anders dan de eerste twee mascara’s. Ik heb liever een siliconen/rubberen borsteltje, omdat ik het idee heb dat die beter separeert. Verder is het borsteltje niet bijzonder, wel komt er aan de punt veel mascara mee als je hem uit de huls haalt.

MUA Extreme Curl mascara

Resultaat

De mascara zou moeten zorgen voor ‘Extreme’ curl, maar dat doe hij absoluut niet. Ik moet ook heel eerlijk zijn dat ik het geen fijne mascara vind. Het borsteltje vind ik niet fijn en het brengt daardoor niet makkelijk aan. Hoewel het resultaat op de foto nog wel redelijk is, ben ik heel lang bezig om de mascara goed aan te brengen. Mijn wimpers zijn niet extra gekruld en ook niet heel mooi gesepareerd. Wel verlengt de mascara mijn wimpers. Ook lijken ze wel voller.

MUA Extreme Curl mascara

NYC Big Bold Volume By The Lash – mascara

KIES VOOR VERBLUFFEND VOLUME MET NYC’S BIG BOLD VOLUME BY THE LASH MASCARA. Dankzij het hightech wimperscheidende borsteltje krijgen alle wimpers, van de langste wimpers in het midden tot de allerkleinste in de ooghoeken, voor elke wimper genoeg aandacht. Elke afzonderlijke wimper krijgt tot wel 12 keer meer volume.

NYC Big Bold Volume By The Lash mascara

Verpakking

De NYC Big Bold is een van mijn favoriete mascara’s van dit moment. En de verpakking is BOOM! Knal geel met zwarte letters. Een hele dikke huls, en grote dop. Hij ligt heel fijn in je hand en je hebt genoeg houvast aan de dop. Ik vind de manier waarop met de typografie is gewerkt op de huls erg leuk! Verschillende lettertypes, dikgedrukt of omlijnt. Great job NYC! Ja van deze vormgeving word ik vrolijk! De mascara bevat 12 ml.

NYC Big Bold Volume By The Lash mascara

Borsteltje

Ja je raadt het al, ook dit borsteltje is van rubber! Hij lijkt een beetje op die van Catrice, maar de rubberen haartjes zijn wat grover. Ik ben echt fan van dit borsteltje. Ondanks het feit dat er wel aan de onderkant veel mascara mee komt als je hem uit de huls haalt. Hij werkt gewoon heel fijn en ik kan mijn wimpers er goed mee separeren. Ik veeg de mascara altijd even weg aan de onderkant, zodat er niet te veel op zit.

NYC Big Bold Volume By The Lash mascara

Resultaat

Tot 12 keer meer volume? Nee dat haalt hij niet, maar er is een duidelijk verschil tussen mijn linkeroog, waar ik geen mascara draag en mijn rechteroog. Daar draag ik twee laagjes NYC Big Bold mascara. Omdat ik deze foto’s van alle mascara’s achter elkaar heb gemaakt is het resultaat wat minder, maar normaal gesproken zijn mijn wimpers heel mooi van elkaar gescheiden. Daarnaast zijn mijn wimpers verlengd en hebben ze zeker meer volume! Dit is echt een budgettopper naar mijn mening. Gewoon het borsteltje dat zo fijn werkt en het effect wat het aan mijn wimpers geeft.

NYC Big Bold Volume By The Lash mascara

P2 Sophisticated Volume+ Stretch – mascara

Mascara voor perfect gevormde wimpers! Zijde eiwit coat de wimpers met een vochtigheidslaagje. Met de speciale volume borstel, zijn zelfs de kortste haartjes optimaal in vorm gebracht, perfect gekamd en gesepareerd.

P2 Volume+Stretch mascara

Verpakking

P2 mascara’s zitten vaak in hele mooie hulzen. Ook deze huls vind ik mooi. Hij is lila/metallic en heeft een mooie smalle huls. Deze huls loopt vanaf de dop smal toe en aan het einde wordt hij weer wat breder. De zwarte opdruk maakt geeft het een luxe uitstraling. Ja ik ben wel fan van deze vormgeving. Ook P2 maakt gebruik van verschillende typografieën. Ook deze mascara bevat 12 ml.

P2 Volume+Stretch mascara

Borsteltje

Verrassend genoeg heeft ook deze mascara weer een mooi siliconen borsteltje. De vorm is wel heel anders dan de vorige mascara’s. Het is een bol borsteltje, maar aan de bovenkant loopt het smal naar boven, waar het vervolgens weer een klein bolletje heeft.  Het puntje gebruik ik om de kleine wimpertjes te voorzien van mascara.

Op het moment dat ik nu deze review zit te schrijven en de mascara dop open draai om het borsteltje te bekijken, gebeurd er iets heel vervelends. Alle mascara zit volgens mij zo ongeveer aan het borsteltje, dus ik heb geen idee of ik hem nog wel kan gebruiken. Ik denk dat de mascara te lang in de zon heeft gelegen, waardoor het heel vloeibaar is geworden.  Jammer! Hopen dat het nog naar beneden zakt.

P2 Volume+Stretch mascara

Resultaat

Met deze mascara heb ik een beetje een haat/liefde verhouding. Want op zich vind ik het wel een fijne mascara, maar ik heb soms wat moeite om hem mooi aan te brengen. Vaak gebruik ik hem in combinatie met de basemascara, ook van P2. Dan gaat het wel beter.  Op de foto is hij wat klonterig, maar op zich geeft de mascara wel volume en lengte aan mijn wimpers. En ik geef toe, soms moet ik wel echt wennen aan een bepaald borsteltje en krijg je pas na verloop van tijd handigheid in het aanbrengen. Maar hij weegt niet op tegen de Benefits mascara die ik sinds kort in mijn bezit heb.

P2 Volume+Stretch mascara

Conclusie

Ik ben een fan van mascara’s met een siliconen/rubberen borsteltjes. Dat moge duidelijk zijn. Het zijn allemaal budgetmascara’s, die op zich prima hun werk doen, maar mijn voorkeur gaat uit naar de NYC en Golden Rose mascara. Toevallig allebei in een gele hus. Maar die twee mascara’s werken het fijnste en hebben het mooiste effect op mijn wimpers.

IMG_3027 copy

 

Vorige post Volgende post

7 reacties

 • Reageer Mirjam 18 mei 2014

  Wat een fijne en uitgebreide reviews! Ik vind de mascara van Golden Rose en NYC erg mooi eruit zien, duidelijke foto’s ook!

 • Reageer Beautyjuf 18 mei 2014

  Wat een uitgebreide review, tof! Als ik alleen naar de foto’s kijk, vind ik alle merken goed i.v.m. het effect dat ze aan je wimpers geven. Als ik jouw mening lees, ga ik voor NYC. Die klinkt voor mij het beste.

 • Reageer Dionne 18 mei 2014

  Fijne reviews!

 • Reageer Manon 18 mei 2014

  Wat fijn om zoveel mascaras bij elkaar te zien, ik vind ze er allemaal wel redelijk goed uitzien!

 • Reageer Naomi 18 mei 2014

  Wat schrijf je fijne reviews!

 • Reageer Denise 18 mei 2014

  Wat een fijne review, allemaal mooie budget mascara’s. Mijn voorkeur gaat uit naar de mascara van NYC als ik je reviews zo lees. Toch vind ik eigenlijk dat alle mascara’s je wimpers een enorme boost geven!

 • Reageer Bianca 18 mei 2014

  Ze hebben allemaal wel een mooi effect vind ik. Ik hou ook van rubberen borsteltjes, die harige borsteltjes gaan altijd verkeerd haha

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  Lifestyle: Choco mug cake recept

  Een tijd geleden publiceerde ik een artikel met het recept voor havermoutpannekoeken. Je kunt het artikel voor dit overheerlijke recept...

  Close