Lifestyle: Choco mug cake recept

17 mei 2014 | Geplaatst in Lifestyle

Een tijd geleden publiceerde ik een artikel met het recept voor havermoutpannekoeken. Je kunt het artikel voor dit overheerlijke recept hier terug lezen. Ik ben een ontzettend fan van deze pannekoekjes in combinatie met havermout en banaan. Een tijdje terug las ik over het fenomeen ‘mug cake’. Je mengt een aantal ingrediënten en vervolgens zet je het in een mok in de magnetron en twee minuten later heb je een ‘mug cake’.

Ik wilde dit al een tijdje maken en bedacht dat ik het vandaag wel als lunch kon eten. Ik heb er gelijk foto’s van gemaakt zodat ik het recept met jullie kan delen op mijn blog. Het is een simpele choco mug cake met zes ingrediënten. Ben je benieuwd naar het recept en het resultaat? Kijk dan gauw verder via ‘Read more’.

choco mugcake

Follow on Bloglovin

Recept choco mug cake

Ik heb op Google gezocht naar een makkelijk recept om uit te proberen. Uiteindelijk kwam ik bij de website van I Love Health uit. Hier stond een recept voor een choco mug cake op en deze heb ik vandaag uitgeprobeerd. Ik was erg benieuwd hoe het zou smaken en hoe het uit de magnetron zou komen. Ik moet zeggen dat het resultaat heel mooi geworden is en het smaakte ook nog eens goed!

ingrediënten choco mugcake

Ingrediënten

 • 1 banaan
 • 1 ei
 • 3 el havermout
 • 1 el honing
 • 1 el cacaopoeder
 • 2 el gojibessen

Bereiding

Het is echt super simpel om deze mug cake te maken. En het enige wat je er voor nodig hebt naast de ingrediënten is een eetlepel,  bord, vork en mok. Eventueel een schaaltje om alles door elkaar te mengen.

choco mugcake

Prak de banaan helemaal fijn op een bord of in een bakje. Net wat je fijn vindt.

choco mugcake

Doe de drie eetlepels havermout, het ei en de banaan bij elkaar. Roer dit goed door, tot je een mooi glad beslag hebt.

choco mugcake

Voeg één eetlepel honing toe voor de zoetigheid. Wil je een zoetere mug cake, dan kun je er meer honing aan toe voegen.

choco mugcake

Als laatste doe je de twee eetlepels gojibessen en één eetlepel cacaopoeder bij het beslag en roer dit goed door.

choco mugcake

Het beslag ziet er nu zo uit met alle ingrediënten bij elkaar.

choco mugcake

Neem vervolgens een mok waar je het beslag in doet. Let er op dat je niet een te kleine of te grote mok neemt. Als de mok te groot is, dan krijg je een lage mug cake. Is de mok te klein dan heb je kans dat je mug cake over de rand heen gaat.
Doe de mug cake anderhalf tot twee minuten in de magnetron. Ik heb hem twee minuten op 750 watt gezet.

choco mugcake

Als je de mok uit de magnetron haalt ziet je cake er zo uit.

choco mugcake

Vervolgens keer je de mok om op een bordje en de mug cake komt er heel eenvoudig uit.

Zo heb je een voedzaam ontbijt of lunch die goed vult. Je kunt er nog iets van kwark of yoghurt bij eten en eventueel nog wat vers fruit. Eet smakelijk!

Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reageer Bianca 17 mei 2014

  Ziet er lekker uit, ik zou hem zo uit het potje lepelen 🙂

 • Reageer Jorien 17 mei 2014

  Lekker!! Ik heb hem ook weleens gemaakt met blauwe bessen en cacao nibs, jum!!

 • Reageer Miss Happinez 17 mei 2014

  Ik ben heel benieuwd hoe dit smaakt!

 • Reageer Janieke 13 november 2014

  Oh, hij smaakt echt verrukkelijk :)! Ik heb hem gemaakt zonder goji bessen (die vind ik niet te eten), met lijnzaad en zonder honing. Bedankt voor het recept; ga ik vaker doen!

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  Fashion: Primark, Life is a festival!

  Het festivalseizoen is weer begonnen en Primark is er ook bij! Primark heeft voor deze zomer een festivalcollectie ontwikkeld met...

  Close