Lifestyle: Mee naar Ibiza #6 – Hippymarket, Santa Gertrudis & Cala Llonga

30 april 2014 | Geplaatst in Lifestyle, Travel

Het zesde en laatste deel van ‘Mee naar Ibiza’ is vandaag aan de beurt op mijn blog. Wat was het prachtig op Ibiza en wat hebben Jorien en ik veel gezien. We hebben bijna 300 km gereden met onze huurauto en wel drie kwart van het eiland bekeken en gefotografeerd. Ik neem jullie vandaag mee naar de Hippymarket in Punta Arabi, de winkel Sluiz., Santa Gertrudis en Cala Llonga.

Vlakbij de parkeerplaats voor de Hippymarket maakte we al geweldig mooie outfitfoto’s met een uitzicht over zee. Deze foto’s plaats ik daarom niet in dit artikel en kun je hier bekijken als je dat leuk vindt.

Hippymarket

Heerlijk Griekse yoghurt aardbei eten met uitzicht op zee.

Follow on Bloglovin

Mee naar Ibiza #6 – Dag 4

De laatste dag van mijn trip naar Ibiza is alweer aangebroken in dit artikel. In het echt is dat natuurlijk al bijna een week geleden. Pfff onvoorstelbaar dat de tijd zo snel is gegaan. Anyway, vandaag dus de foto’s van de laatste dag op Ibiza. Ook die dag hebben we weer veel gezien en het weer was zo lekker! De temperatuur die de auto aangaf was 26 graden! Super lekker weer dus. We bezochten de Hippymarket in Punta Arabi, Sluiz. vlakbij Santa Gertrudis, Santa Gertrudis zelf en we gingen als laatste nog lekker naar Cala Llonga.

Hippymarket Punta Arabi

Een tof bord vlakbij de ingang van de Hippymarket.

Hippymarket

De Hippymarket in Punta Arabi moesten we gezien hebben voordat we het eiland weer zouden verlaten. Gelukkig was deze Hippymarket op woensdag geopend en konden we een bezoekje brengen. “De plaatselijke Hippymarket  in Club Punta Arabi (mei-okt: wo) is de bekendste en grootste op Ibiza en trekt veel bezoekers. U kunt er sieraden, bijzondere kleding en T-shirts kopen. Een groot deel van de koopwaar wordt overigens niet plaatselijk gemaakt.(Capitool Reisgidsen, Mallorca, Menorca & Ibiza, 2010)”

Ik vond het leuk om de Hippymarket een keer gezien te hebben, het was wel druk en ze hadden volgens mij bussen vol bejaarden los gelaten. De dingen die ze verkochten waren niet allemaal mijn smaak, wel heb ik erg leuke armbandjes gekocht.

Hippymarket Punta Arabi

De ingang van de Hippymarket in Punta Arabi. Open op woensdag.

Punta Arabi

Rotsen met vreemde vormen bij Punta Arabi.

Hippymarket

Mijn nieuwe armbandjes, gekocht op de Hippymarket

Punta Arabi

A view to love!

Gekko

Gekko. Op dit plekje liepen er heel veel van deze rond. En ze hadden allemaal weer een andere kleur.

Foto’s Jorien Hippiemarket

Hippymarket Punta Arabi

Hippymarket Ibiza

Hippymarket Punta Arabi

Sfeer proeven op de Hippymarket

Naja Ibiza

We kochten allebei armbandjes van het merk Naja Ibiza.

Hippymarket Punta Arabi

Jorien bij een kraampje

Hippymarket Punta Arabi

Even poseren op de Hippymarket

Pacha Ibiza

Ik wilde graag met dit bord op de foto, omdat ik het kersenlogo van Pacha zo leuk vind.

Sluiz. & Santa Gertrudis

Op aanraden van de vrouw waar we de armbandjes kochten op de Hippymarket, armbandjes zijn ook te koop via Ibiza Mode, zijn we gestopt bij Sluiz. vlakbij Santa Gertrudis. De vrouw gaf aan dat het duidelijk herkenbaar was en dat klopte. Toen we er langs reden konden we gelijk zien waar we moesten zijn. Ik heb mijn ogen uitgekeken. Prachtige woonaccessoires en meubels, maar ook kleding, een restaurant en Nederlandse Calvé pindakaas.

Santa Gertrudis is een klein dorpje op een heuvel, zoals veel dorpjes. Dit stadje ligt wat meer in het binnenland van Ibiza, maar ondanks dat je geen overweldigend uitzicht heb op zee/strand is het een leuk plaatsje. Op aanraden van dezelfde vrouw die ons de tip over Sluiz. gaf hebben we een bezoekje gebracht aan Bar Costa. Vanwege de lekkere broodjes en de lage tafels met krukjes.

Sluiz.

Naar deze winkel, Sluiz., zijn we gegaan op aanraden van een Nederlandse vrouw op de Hippymarket.

Sluiz.

Een enorme winkel vlakbij Santa Gertrudis.

Sluiz.

Sluiz. Ibiza

Sluiz.

Mega konijnen bij de ingang.

Sluiz.

Check vooral die lampen met Barbiepoppen.

Santa Gertrudis

Kerkje in Santa Gertrudis.

Santa Gertrudis

Plein bij het kerkje.

Santa Gertrudis

Nogmaals het kerkje. Kijk hoe blauw de lucht ook is.

Santa Gertrudis

Citroenboom! Die zie je in Nederland uiteraard niet.

Foto’s Jorien Santa Gertrudis & Sluiz.

Sluiz.

Levensgrote konijnen bij de ingang van Sluiz. Daar moest ik mee op de foto.

Sluiz.

Sluiz.

Sluiz. Sluiz.

Sluiz.

Geweldige inrichting van de winkel.

Cala Llonga

 Na een dag vol nieuwe indrukken besloten we nog even lekker uit te waaien op het strand van Cala Llonga. Dit strand is in de zomer bomvol. Er staan hotels en appartementen rondom de baai, maar het was er nu prachtig en helemaal niet druk. We genoten van onze laatste uurtjes op Ibiza. Leverden de auto rond half 7 ‘s avonds weer in bij het Vliegveld en zaten nog even in de zon. Ons vliegtuig vertrok om ongeveer half 10 richting Schiphol. We hebben ontzettend veel lol gehad, gelachen, gehuild van het lachen, onze ogen uitgekeken, genoten van het weer, de zon, het strand, de prachtige natuur en het eiland. IBIZA JE WAS PRACHTIG!

Cala Llonga

Het strand van Cala Llonga.

Cala Llonga

Het strand van Cala Llonga.

Foto’s Jorien

Ibiza

26 graden op de teller in de auto!

Hostal Europa Pùnico

Nog even genieten op het terras bij het hotel.

Ibiza Airport

Op het vliegveld bij het roze gekleurde vlak.

Transavia

Wilde niet meer op de foto.

Vorige post Volgende post

10 reacties

 • Reageer Manon 30 april 2014

  Leuke foto’s weer! Vooral die foto’s bij de rotsen vind ik erg mooi!

 • Reageer iiiThinkPink 30 april 2014

  Superleuke foto’s weer!

 • Reageer Daniëlle 30 april 2014

  🙁 Wij zitten hier in het koude stormachtige Nederland en jullie genieten van de zon. Wat een super foto’s weer. Ik krijg er het zonnetje van in mijn bol!

  • Reageer GLAMOURMOES 30 april 2014

   Helaas ben ik ook al weer in Nederland een week 😉

 • Reageer Marloes 30 april 2014

  Hele leuke foto’s meid! Las Dalias is ook een hippiemarket toch? Weet je op welke dag deze open is?

 • Reageer Nina 30 april 2014

  Wat een gave foto’s!

 • Reageer Sas 2 mei 2014

  Wat een leuke foto’s om te zien!

 • Reageer Saskia 30 mei 2014

  Hoi Marloes, ik ben Saskia, bij wie jullie de armbandjes kochten op de hippymarkt in Es Canar. Heel leuk om te lezen dat jullie zo genoten hebben van de tips. Wij hebben een fb pagina: http://www.facebook.com/Naja-Design . Daar staan de markten op Ibiza vermeld waar ik verkoop en ook waar in Nederland te bandjes te koop zijn. Heel veel plezier en een super zomer! Groetjes, saskia

  • Reageer GLAMOURMOES 1 juni 2014

   Hoi Saskia! Wat leuk dat je mijn blog hebt gevonden! We hebben echt genoten van de reis naar Ibiza en Sluiz was ook echt super tof. Ik ga zeker eens een kijkje op de facebookpagina!

   Groetjes Marloes

  Laat een reactie achter

  Read previous post:
  Personal: GLAMOURMOES’ WEEKLY #4

  GLAMOURMOES' WEEKLY #3 - Iedere week geef ik jullie op glamourmoes.nl een kijkje in mijn leven door de lens van...

  Close