Palmer’s Cocoa butter formula

9 april 2014 | Geplaatst in Beauty, Review

Chocolade, ik ben er gek op, maar in beauty – en verzorgingsproducten vind ik het vaak helemaal niet lekker ruiken. Tot ik de Palmer’s Cocoa Butter Formula lotion en handcrème ontdekte. Deze producten bevatten heel veel cacao, maar het ruikt zo heerlijk. Daarom wil ik jullie vandaag kennis laten maken met deze twee heerlijke producten die ook nog eens goed voor de huid zijn. De producten die ik ga reviewen zijn de Palmer’s Cocoa Butter Formula lotion en de Palmer’s Cocoa Butter Formula handcrème.

Untitled-2 copy

Palmer’s Cocoa butter formula

Lotion
Palmer’s Cocoa Butter Formula Body Lotion, made with pure Cocoa Butter, enriched with Vitamin E, in a soothing emollient base, heals and softens rough, dry skin, smoothes marks and tones skin.  An excellent all-over-the-body moisturizer and after tanning butter.  Also available in a fragrance free formula.

Handcrème
Palmer’s Cocoa Butter Formula Concentrated Cream, enriched with Vitamin E, is an advanced moisturiser that softends, smoothes and relieves very dry skin. Tones skin. Also helps smooth and blend unattractive marks and scars. An excellent after tanning butter. Ideal for hands, elbows and knees. Widely recommended for stretch marks, during and after pregnancy.

Product informatie

Merk: Palmer’s
Product: Cocoa Butter Formula lotion & concentrated cream
Overig: Klik hier
Prijs: Gekocht bij de Big Bazar

 IMG_2590 copy

Palmer’s Cocoa Butter Formula lotion

De Palmer’s Cocoa Butter Formula lotion is een dikke bodylotion voor je lichaam die je huid zacht, glad en verzacht. Daarnaast moet het ook helpen om littekens te ‘verbergen’. Toen ik de lotion rook in de Big Bazar was ik eigenlijk al verliefd op de geur. Hieronder zal ik de lotion reviewen en beschrijven.
palmers

Verpakking

De verpakking van de Palmer’s lotion is van plastic en wit. Op de voor en achterkant zit een sticker met daarop de naam van het product, een beschrijving en de ingrediënten. Het is een herkenbare Palmer’s verpakking, want ook de kokosvarianten zitten in dezelfde soort flessen. Het is geen bijzondere verpakking en dus ook geen eyecatcher voor op je badkamer, maar het gaat uiteindelijk om de werking van het product. De fles voelt vrij zwaar aan, maar ligt wel lekker in de hand. Daarnaast zit er 250ml in deze fles. De handige klikdop zit goed vast, waardoor hij niet zomaar zal opengaan op momenten dat jij het niet wilt.
IMG_2581 copy

IMG_2576 copy

Ingrediënten

Onderstaand de ingrediënten van de lotion. Zoals je ziet is cacao het tweede ingrediënt op de lijst, dus dat betekent dat er een grote hoeveelheid in zit. Verder zie ik ook nog kokosolie en cacao seed butter en palmolie. Er zit wel minerale olie in, maar het product is wel parabeenvrij.

ingrediëntenpalmerslotion

Product

Het wordt door Palmer’s een lotion genoemd, maar zodra je het spul uit je fles hebt gekregen blijkt het een hele lekkere dikke en luchtige lotion te zijn. Het lijkt meer op een butter dan op een ‘normale’ lotion. Het is dus wel vrij lastig om deze dikke substantie uit de fles te krijgen, het is vooral hard schudden en knijpen. Maar als je dan eenmaal de geur van cacao/chocolade ruikt, dan vergeet je dat snel. Jeetje, wat ruikt dit spul lekker zeg! Ik kan bijna niet stoppen om er steeds aan te ruiken. Op onderstaande foto’s kun je de substantie wel een beetje zien hoe hij uit de fles komt en wanneer je hem uitsmeert. Het is een fijn product die je gemakkelijk kunt verdelen over je huid en waar je dus niet zo heel veel voor nodig hebt.

IMG_2582 copy IMG_2583 copy

Ervaring

Ik ben echt helemaal verliefd op deze ‘lotion’ van Palmer’s. Ondanks dat ik vooraf nogal sceptisch was over de geur van cacao/chocolade in beauty- en verzorgingsproducten ben ik voor dit product ‘gezwicht’. Ik vind het een feestje om dit ‘s avonds na het douchen op mijn huid aan te brengen. De geur van de cacao blijf je heel lang ruiken. Omdat de lotion wel wat dikker is qua substantie, duurt het wel wat langer voordat deze helemaal in de huid is getrokken, maar ik poets meestal eerst mijn tanden, als ik mijn huid heb ingesmeerd en trek daarna mijn pyjama aan. Als ik de volgende ochtend wakker word heb ik echt een heerlijk zacht en gevoedt perzikhuidje! Top!

PLUS

+ heerlijke geur;
+ voedt, maakt glad en heerlijk zacht;
+ de prijs bij de Big Bazar.

MIN

– komt moeilijk uit de fles;
– duurt langer voordat hij is ingetrokken.

Palmer’s Cocoa Butter Formula concentrated cream

Dan gaan we nu over tot de concentrated cream uit de Cocoa Butter Formula lijn van Palmer’s. Deze crème bevat dezelfde eigenschappen als de lotion en is uitermate geschikt voor de droogste plekken op je lichaam. Het is een crème voor je handen, maar daarnaast kun je hem gebruiken voor je ellebogen, knieën en hielen. Ben ik er over te spreken? Lees mijn ervaring hieronder.

IMG_2586 copy

Verpakking

De tube van Palmer’s is handzaam en ook gewoon heel simpel wit. Niet erg, want de handcrème zit in mijn tas of op mijn nachtkastje en hoeft niet het pronkstuk in mijn stash te zijn. Ook deze verpakking is voorzien van het oranje Palmer’s logo en op de voorkant blauwe tekst. De achterkant heeft een bruine tekst, die de omschrijving en ingrediënten weergeeft. In de tube zit 60 gr, waar je behoorlijk lang mee doet. Je moet namelijk niet teveel van het product gebruiken, want dan duurt het lang voordat het is ingetrokken. Je maakt de tube open met een klikdop, die goed opent en sluit.

IMG_2587 copy

Ingrediënten

Ook bij de concentrated cream is één van de hoofdingrediënten de Theobroma cacao. Daarnaast zit ook hier kokosolie en cacaoboter in verwerkt. Ook zie ik minerale olie en siliconen. Maar deze crème is wel weer parabeenvrij.

ingrediëntenpalmershandcreme

Product

De handcrème is wat gemakkelijker uit de tube te krijgen dan de lotion, maar ook deze is lekker dik. Ik vind het heerlijk om mijn handen ‘s avonds voordat ik ga slapen in te smeren met crème, zodat het lekker de hele nacht zijn werk kan doen. De crème is een beetje gelig/beige van kleur en heeft een dikkere textuur dan een gemiddelde handcrème van bijv. Dove of Vaseline. De geur is iets anders dan de lotion, maar nog steeds echt heerlijk en de cacao/chocolade is er heel goed uit te halen. Je moet, zoals ik al eerder aangaf, niet teveel gebruiken, want dan moet je echt wel even wachten met dingen vastpakken. Het is een crème die goed moet intrekken en vervolgens zijn verzorgende werking doet.

IMG_2588 copy IMG_2589 copy

Ervaring

Ook over de handcrème ben ik heel enthousiast! Ik heb hem alleen gebruikt voor mijn handen, omdat deze momenteel nogal droog zijn. Hij geeft een fijne, zacht en glad gevoel. Mijn handen zien er verzorgd en gevoed uit. Daarnaast is de geur gewoonweg heerlijk. Je moet het echt ruiken, om te begrijpen wat ik bedoel. Ook zal de crème zeker weten zijn werk doen voor de droogste plekjes op ons lichaam. Wat wel belangrijk is, laat de crème goed intrekken en gebruik niet teveel. Vooral als je het op je hielen smeert is het belangrijk om het te laten intrekken of sokken aan te doen. Anders glibber je onderuit.

PLUS

– de geur!;
– substantie;
– de werking van het product;
– zachte handen als resultaat;
– de prijs bij Big Bazar.

MIN

– duurt langer voordat de crème goed is ingetrokken

Vorige post Volgende post

7 reacties

 • Reageer Manon 9 april 2014

  Ik heb er wel eens vaker over gehoord en toen heb ik er hele goede dingen over gehoord. Palmer’s is sowieso wel een goed merk.

  • Reageer GLAMOURMOES 9 april 2014

   Ja ik ben echt fan nu!

 • Reageer Kim / Vintage & Beauty 9 april 2014

  Klinkt goed! Ik hou van deze geur! Enig minpuntje voor mij is dat het dan niet zo snel intrekt, dat vind ik altijd wel erg handig.

 • Reageer fashionadvies 9 april 2014

  ziet er goed uit 😀

 • Reageer Sabine 9 april 2014

  Beide producten heb ik ook! Vind ze ook erg fijn 😀

 • Reageer beauty 10 april 2014

  Ik heb er wel eens vaker over gehoord , lijkt me een fijn product 🙂

 • Reageer pamela 10 april 2014

  het eerste product lijkt heel erg fijn! ik heb een handcrème gehad van dit merk maar vond die nogal stinken.

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  Personal: GLAMOURMOES’ weekly #1

  Toen ik mijn blog nog gehost had via Blogger, postte ik altijd iedere maand een overzicht van de foto's die...

  Close