Gezonde havermoutpannenkoeken met banaan

25 februari 2014 | Geplaatst in Recept
Sinds ik me bezig houd met Bodieboost heb ik heel veel nieuwe dingen gemaakt en gegeten. Zo heb ik banaan-ei pannenkoeken gemaakt, chia- en lijnzaad gekocht en gegeten in de yoghurt en allerlei andere superfoods getest. De banaan-ei pannenkoeken zijn een van mijn favoriete lunchgerechten sinds ik ze voor het eerst het gemaakt en geproefd. En nu heb ik een nieuwe variant: de gezonde havermoutpannenkoeken met banaan.
Vandaag wil ik graag een heerlijk recept met jullie delen, dat ik heb leren kennen/maken, via Bodieboostleden. Het is een recept dat je kunt maken voor ontbijt op zondag, of lekker als lunch: havermoutpannenkoeken! Nou zul je bij havermout niet gelijk denken: “Goh, wat lekker”, maar ik kan je verzekeren dat het wel echt lekker is in deze pannenkoeken. Dus lees snel verder hoe je deze gezonde havermoutpannenkoeken maakt.
gezonde havermoutpannenkoeken

 

Gezonde havermoutpannenkoeken met banaan

Dit recept is zeer eenvoudig te maken en je hebt er eigenlijk helemaal niet zoveel voor nodig. Ik heb de pannenkoeken gemaakt met havermout, banaan, ei, honing, kaneel en melk. Je kunt zelf bepalen of je er wel of geen kaneel/honing in doet en of je gewone melk of bijvoorbeeld sojamelk gebruikt.
havermoutpannenkoeken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten

 • 90 gram havermout
 • 200 ml melk
 • 1 ei
 • 1 banaan
 • kaneel
 • honing
 • olijfolie
havermoutpannenkoeken
Benodigdheden
 • Koekenpan
 • Juslepel
 • Blender
 • Spatel
 • Mes
Bereiding
Snij de banaan in schijfjes. Weeg de havermout af en schenk 200 ml melk in een maatbeker. Vervolgens doe je de banaan, de havermout, het ei en de melk in de blender. Voeg voor wat meer smaak eventueel wat kaneel en honing toe. Blend het ‘goedje’ tot het een glad beslag is.
havermoutpannenkoeken
havermoutpannenkoeken
havermoutpannenkoeken
Doe met de juslepel per pannenkoekje 2 lepels in de pan. Ik bak twee pannenkoekjes tegelijk in de pan. Alleen bij het laatste beslag heb ik drie pannenkoekjes tegelijk gedaan. Bak de pannenkoekjes tot ze aan beide zijde mooi bruin gekleurd zijn. Als je ze voor de eerste keer omdraait moet je een klein beetje geduld hebben, tot ze gemakkelijk van de bodem van de pan afkomen.
havermoutpannenkoeken
havermoutpannenkoeken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als de pannenkoekjes aan beide zijde mooi bruin gebakken zijn zoals op bovenstaande foto, kun je ze uit de pan halen en ze garneren met stroop, fruit of iets anders lekkers. Ik vind ze het lekkerst met stroop, maar je kunt bijvoorbeeld ook pasta of kwark erop doen. Daarna:

Eet smakelijk!

havermoutpannenkoeken
liefs marloes
Vorige post Volgende post

1 reactie

 • Reageer Lifestyle: Choco mug cake | Straight from my heart 17 mei 2014

  […] artikel met het recept voor havermoutpannekoeken. Je kunt het artikel voor dit overheerlijke recept hier terug lezen. Ik ben een ontzettend fan van deze pannekoekjes in combinatie met havermout en banaan. […]

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  Review: H&M Lip tint, BeautyUK Posh Pout & Revlon Super Lustrious Lip Gloss

  Rood is een tint die erg mooi en klassiek is op je lippen. Ik dacht eerder altijd dat de kleur...

  Close