Swatches: 6 x blauw van Fogan Cosmetics

26 mei 2013 | Geplaatst in Beauty, Review, Swatches
Vandaag swatch ik weer zes nagellakjes van Fogan Cosmetics. In dit artikel swatchte ik al vier kleuren roze van Fogan. Vandaag ga ik zes blauwe lakjes testen en swatchen. Langzaam aan ben ik alle lakjes aan het testen van de 48 gewonnen lakjes via Aboutfashion, de blog van Bertine. De lakjes van vandaag zijn variëren van zeegroen/blauw tot babyblauw en één glittertopcoat. Ik ben tot nu toe eigenlijk erg enthousiast over de lakjes, dus laten we gaan kijken hoe deze zes het er vanaf brengen.

Follow on Bloglovin

Swatches Fogan Cosmetics nagellak nr 02, 17, 48, 37, 05, 27

Fogan Cosmetics is een make up merk met een online webshop: klik hier. Ze hebben in hun webshop lipgloss, mascara, crack nagellak, nagellak stripers, nagellak, blush, compact powder, oogpotlood, lippenstift, foundation, oogschaduw en vloeibare eyeliners. Ze verkopen alles voor € 0,99 – hoe geweldig is dat. In dit artikel de swatches van vier zomerse tinten roze van Fogan Cosmetics.
Uiterlijk
De lakjes van Fogan Cosmetics zitten in een vierkant potje met een gouden dop. Dit maakt ze anders dan de meeste nagellak die in een rond potje zitten. Vierkante potjes kun je veel makkelijker opbergen, omdat ze minder ruimte innemen en dichter tegen elkaar aan kunnen staan. Ik vind de potjes er strak uitzien. Voorop staat de naam van het merk en de inhoud van het flesje. Op de achterkant staan de ingrediënten van de nagellak. Verder zie je aan de onderkant een stickertje met het nummer van de nagellak. Een minpunt vind ik dat de nagellak geen naam heeft maar alleen een nummer. De nagellak bevat 15 ml, dat is op zich een grote hoeveelheid, dus je kunt er lang mee doen.
Wat ik bij een aantal lakjes gemerkt heb ik dat de dop er moeilijk afgaat, die zit erg strak dichtgedraaid. Dat vind ik jammer, maar gelukkig heb ik een sterk broertje die de doppen eraf gekregen heeft.


 

 

 

 

 

 

 

Kleuren

Zoals ik al zei test ik zes blauwe lakjes van Fogan cosmetics. Ik vind het alle zes al mooie kleuren zoals je ze in de potjes kan zien. Hier beschrijf ik kort het nummer en de kleur van de nagellak. De bovenstaande foto geeft van links naar rechts de volgorde aan die hieronder ook is aangehouden. Linksboven is nummer 02 en rechts onder is nummer 27.

#02 Mint
Eigenlijk is dit meer een groene kleur, maar van de andere kant paste deze mintkleur ook wel erg goed bij de andere zes lakjes die ik wilde testen. Het is een mooie pasteltint die natuurlijk ideaal is voor de zomer.

#17 Oceaan blauw met shimmerEen prachtige blauw/groene nagellak met hele fijne shimmer/glitter erin. Door de shimmer lijkt de kleur soms anders in het flesje. Waarschijnlijk geeft deze nagellak dus een mooi effect als de zon erop schijnt.

#48 Blauwe flakies
Deze blauwe nagellak is een flakies topcoat met mooie blauwe flakies. Ideaal voor over een lichte kleur nagellak. Maar op zich ook te dragen zonder andere nagellak eronder.

#37 Blauw met een vleugje groen
Een prachtige intens blauwe kleur met toch een vleugje groen. Zal erg mooi staan op je nagels ook in de zomer.

#05 Babyblauw
Pasteltinten zijn in, dus ook deze Babyblauw mag er zijn. Net zoals de mintgroene vind ik deze erg geschikt voor de zomer. Ik hou wel van babyblauw op mijn nagels.

#27 Shimmer nachtblauw
Dit is een prachtige, wat donkerdere blauwe nagellak met een hele mooie shimmer. Echt een beauty. Deze heb ik stiekem ook al op mijn nagels gehad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Swatches

Ik heb de zes kleuren geswatched op mijn nagelwiel naast de al vier geswatchede roze kleuren van Fogan. Op bovenstaande foto’s zie je de kwastjes van de nagellak. De Fogan Cosmetics nagellak hebben smalle kwastjes met vrij lange haartjes. Je kunt hierdoor niet in een keer je nagel van een laagje voorzien, maar dat vind ik persoonlijk niet zo erg.
Het valt me op dat de nagellak niet heel erg chemisch en sterk ruikt. Meestal bij ‘goedkopere’ nagellak zit er een vieze sterke geur aan, maar deze nagellak ruikt wel, maar niet ontzettend sterk. Dat is dus zeker een voordeel. Er zit niet te veel nagellak aan het kwastje als je deze eruit haalt, waardoor je niet de rand van het flesje hoeft te gebruiken om de overtollige nagellak af te vegen.

Op onderstaande foto’s heb ik de nagelwielen gefotografeerd met één laagje nagellak en vervolgens nog een keer met twee lagen nagellak. Eigenlijk hebben alle lakjes een tweede laagje nodig op de tweede (#17) en de laatste (#27) na. Deze kunnen eigenlijk ook wel met één laagje. Ik vind alle kleurtjes onwijs gaaf en ga ze zeker vaak op mijn nagels dragen.

Vooral de mint en de babyblauw ben ik fan van op dit moment, omdat deze mij een lekker zomers gevoel geven, maar daarnaast niet ‘schreeuwerig’ zijn.

Wat is jouw favoriete nagellak kleur?

 

 

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Read previous post:
Great shot: Doutzen Kroes shines in L’Oreal “L’Or Sunset”

Om nog even in de sfeer van prachtige foto's te blijven, kwam ik niet alleen de shoot van Doutzen voor...

Close