Stapelreview mascara: Essence, Catrice, L’Oreal Paris en Max Factor

18 februari 2013 | Geplaatst in Beauty, Review
De afgelopen periode heb ik veel mascara’s weggegooid, omdat ze uitgedroogd waren, of ik ze niet meer fijn in gebruik vond. Daartegenover staat natuurlijk dat ik weer een aantal nieuwe mascara’s aan mijn stash heb toegevoegd. Deze stapelreview mascara bestaat uit zeven verschillende mascara’s.
Ik ga voor jullie zeven mascara’s testen van vier verschillende merken. Ik heb van mezelf redelijk donkere wimpers en veel wimpers. Maar ze staan nooit mooi recht op een rijtje. Ze zijn vaak eigenwijs, waardoor ik regelmatig ruzie heb met mascara en wimpers, om ze mooi van een laagje zwart te voorzien.
De volgende mascara’s worden aan een test onderworp:
 • Catrice Allround Ultra Black mascara
 • Catrice Lashes To Kill False Lashes mascara
 • Essence I Love Extreme Crazy Volume mascara
 • L’Oreal Paris Volume Million Lashes mascara
 • Max Factor 2000 Calorie mascara
 • Max Factor Clump Defy by False Lash Effect mascara
 • Max Factor False Lash Effect 24h mascara
Stapelreview mascara

Stapelreview mascara: Essence, Catrice, L’Oreal Paris en Max Factor

Ik test zeven verschillende mascara’s, daardoor zullen per mascara de reviews niet zo uitgebreid zijn, als wanneer ik maar één product review. Wel heb ik van alle mascara’s voor en na foto’s gemaakt en een foto van één laagje mascara. Daarnaast heb ik productfoto’s gemaakt van alle mascara en alle borsteltjes. Ik kijk of de mascara makkelijk aanbrengt, geen klontjes achterlaat en of hij mijn wimpers mooi separeert en zwart maakt.

Catrice Allround Mascara Ultra Black

Deze allrounder van CATRICE is nu ook verkrijgbaar in Ultra Black met diepzwarte carbon pigmenten. Met het allround borsteltje is perfect aanbrengen heel eenvoudig. Het effect? Meer volume, meer lengte en meer krul![Catrice]

Ervaring
Catrice  heeft nu een nieuwe mascara in de Allround collectie, omdat ik erg tevreden was over de gewone (rode) Catrice Allround mascara, was ik nieuwsgierig of deze Ultra Black mascara mij ook zou verbazen. De vormgeving van de mascara is dezelfde als die van de rode en de blauwe, alleen heeft de Ultra Black een paarse kleur.
Ook het borsteltje is hetzelfde gebleven, een simpel borsteltje met veel haartjes. Geen aparte rare vormen, gewoon een goed mascara borsteltje. De mascara heeft een goede textuur en brengt mooi aan op de wimpers. Ik heb geen last van klonten, of aan elkaar klevende wimpers. Daarnaast zijn mijn wimpers mooi gesepareert en hebben ze een mooie zwarte kleur. Of ze echt ‘Ultra black’ zijn is niet echt te zeggen. Naar mijn idee is het resultaat hetzelfde als bij de rode versie van de Allround mascara. Maar voor een prijsje van € 2,99 is hij absoluut de moeite waard.

Catrice Lashes To Kill False Lashes

Nieuw in de Lashes to Kill Mascara serie: verlengt en geeft volume met speciale nylon vezels voor wimpers met een waanzinnig wow-effect! Dankzij de speciale formule hechten de vezels direct en langdurig aan de wimpers. Hiermee creëer je het effect van valse wimpers met ultravolume! Verleidelijk en gevaarlijk![Catrice]
De nieuwste mascara van Catrice is de Lashes to Kill False Lashes mascara met nylon vezels. De verpakking is knallend door de zwarte ondergrond en de gele strepen. Verder is de dop smaller dan de rest, maar dit is met het aanbrengen geen probleem. De nylon vezels moeten aan je wimpers hechten, waardoor je een valse wimper effect creëert.
Het borsteltje heeft meer gegroepeerde haren en is daarom heel verschillende van de Allround mascara borsteltjes. Deze mascara is wat dikker van structuur en dat ligt ook aan de nylon vezels die er in zitten. Ik zie ze niet meteen, maar als je goed kijkt zie je ze wel. Ik vind het borsteltje met aanbrengen niet heel erg fijn en was daarom ook niet echt enthousiast. Als ik nu het resultaat terug zie, vind ik toch wel dat deze mascara mijn wimpers meer volume geeft en langer maakt. Bij het aanbrengen gaan mijn wimpers wel een beetje kleven, maar door een schoon mascara borsteltje te gebruiken kun je ze weer separeren. Deze mascara is voor € 3,99 te koop.

Essence I Love Extreme Crazy Volume

Nieuw in de i love extreme mascara’s familie, voor nóg meer volume! de diepzwarte crèmetextuur kleurt elke wimperhaar en geeft sensationeel volume dankzij het ultra lange borsteltje. opthalmologisch getest. [Essence]
De I Love Extreme mascara van Essence vond ik in het begin heel fijn, maar toen ik een tweede keer de mascara had gekocht was het borsteltje heel apart plat aan een kant en heb ik hem halfvol weggegooid. Nu is Essence met een vernieuwde versie gekomen, de Crazy Volume mascara. De vormgeving van deze mascara vind ik leuk door het lettertype dat is gebruikt. Hij is verder hetzelfde als de eerste versie, maar alleen wordt deze geleverd in het roze met zwart in plaats van andersom.
Het borsteltje is erg lang en heeft rubberen/siliconen haartjes met veel ruimte er tussen. Ik vind heel wisselend mascara’s met haartjes en mascara’s met ruberen/siliconen borsteltjes fijn. Deze ziet er op het eerste gezicht goed uit. Het is een makkelijk smeerbare mascara die mijn wimpers zeker volume geven. Helaas blijven mijn wimpers wel aan elkaar kleven en dit is ook niet geheel meer te herstellen met een andere mascara borstel, dat vind ik wel jammer. Wel is het makkelijk alle wimpers te bereiken met dit borsteltje. Deze mascara heb je al in je stash voor € 2,89.

L’Oreal Paris Volume Million Lashes

L’Oréal Paris geeft een nieuwe dimensie aan volume mascara. De borstel van de Volume Million Lashes mascara is ultra-flexibel en geeft de wimpers meer volume dankzij de vele borstelhaartjes. Iedere wimper wordt omhuld vanaf de aanzet tot aan de punt: meer volume en perfecte separatie![L’Oreal Paris]

Heel lang geleden heb ik eens een mascara van L’Oreal Paris gehad, maar doordat deze qua prijs hoger liggen dan de budget merken en merken zoals Max Factor, heb ik daarna nooit meer een mascara van dit merk gekocht. Tot een paar weken geleden alle mascara’s van L’Oreal voor € 10 te koop waren. Een mooie gouden verpakking, passend bij de naam: Volume Million Lashes.
Een dik rubber borsteltje, die aan de bovenkant iets smaller is. In de hals van de mascara zit een systeem die er voor zorgt dat je niet te veel mascara aan je borsteltje krijgt. Dit systeem werkt zeker, alleen aan de punt zit toch wat meer mascara, die je het beste aan de rand van de hals kunt afvegen. Ik vind dit borsteltje erg fijn en daarnaast geeft deze mascara mijn wimpers volume en zijn ze mooi gesepareerd. Omdat ik al drie andere mascara’s had getest, lukte het niet om het ultieme resultaat van deze mascara te laten zien, maar op dit moment is dit echt één van mijn favorieten! Mooie textuur en makkelijk aan te brengen. Deze mascara kost normaal € 16,99.
 

Max Factor 2000 Calorie waterproof

Max Factor 2000 Calorie is de mascara die de iconische smoky look geeft waar iedereen ‘s avonds zo dol op is. Met 2000 Calorie geef je elke wimper een spectaculair, weelderig effect. 2000 Calorie is er gemakkelijk af te krijgen met een cleanser of met water en zeep (dit is echter wel veegvast, dus je hoeft je geen zorgen te maken over doorgelopen ogen). De rijke zwarte tint is een klassieker voor in je make-uptasje. Deze mascara is waterproof. [Bol.com]
Over Max Factor mascara’s ben ik over het algemeen heel tevreden, dus toen laatst bij de Etos, de mascara’s van Max Factor 1 + 1 gratis waren, heb ik twee nieuwe mascara’s gekocht. Waaronder dus deze waterproof versie van de 2000 Calorie mascara. Maar deze mascara valt me behoorlijk tegen.
Het borsteltje is gewoon heel standaard, niks bijzonders er zit genoeg mascara aan, met veel haartjes. Maar het aanbrengen gaat erg moeilijk. Ik krijg mijn wimpers niet mooi gesepareerd en over het resultaat ben ik dan ook helemaal niet te spreken. Mijn wimpers worden wel zwart, maar ik krijg niet het mooie resultaat, zoals bij andere Max Factor mascara’s helaas. Het is goed te zien dat ik veel heb geknoeid onder mijn ogen met dit borsteltje. Max Factor 2000 calorie waterproof mascara is te koop voor € 12,99

Max Factor Clump Defy

Max Factor Clump Defy Volumising mascara allows you to saturate your lashes with stroke upon stroke of mascara to achieve more volume while still maintaining beautifully separated and defined lashes without clumping.This is thanks to the revolutionary brush technology. The new Anti Clumps brush is the first Max Factor clump-free lash loading brush. Its tight, evenly spaced bristles stops clumps forming and hugs the lashes to define and separate. The loading well in the curved area ensures lashes are saturated with mascara to give a mega volume result.[Boots]
De Clump Defy is helaas niet in Nederland te verkrijgen, ik heb hem in Duitsland bij de DM Drogerie gekocht voor € 13,95. De make up is in Duitsland sowieso een aantal euro’s goedkoper. Over deze mascara van Max Factor ben ik dan wel weer héél enthousiast.
Een mooie aubergine/paarse gestroomlijnde verpakking, die hetzelfde is als de False Lash Effect mascara’s van Max Factor. De Clump Defy mascara heeft een gebogen rubberen/siliconen borsteltje. Er blijft precies genoeg mascara aan het borsteltje zitten, totaal geen klontjes. Het borsteltje is perfect gebogen, zodat je precies alle wimpers in een keer mee kunt pakken. Het resultaat is mooie zwarte wimpers met volume en netjes gesepareerd. Je moet niet te veel lagen aan brengen, want dan krijg je aan elkaar geplakte wimpers, maar dat is bij bijna alle mascara’s zo. Als je in Duitsland of Engeland bent, daar is hij ook te koop, dan raad ik je aan om hem te proberen.
 
 
 

Max Factore False Lash Effect 24h

De naam zegt het eigenlijk al, je creëert de meest prachtige wimpers met de False Lash Effect 24 Hour Mascara van Max Factor. De mascara verdubbelt de omvang van je wimpers dankzij de grootste borstel ooit. Tot wel 24 uur Extreem Volume![Bol.com]
Helaas ben ik ook over de tweede mascara die ik gekocht had bij de Etos van Max Factor niet tevreden. Deze viel mij ook erg tegen, vooral om het feit dat ik de False Lash Effect Fusion mascara wel heel fijn vond en deze 24h mascara juist hetzelfde soort borsteltje heeft. Het design van de mascara is ook hetzelfde als de fusion en clump defy mascara. Deze mascara is zwart met paars/roze tekst.
Het is een rubberen borsteltje, die vol met mascara zit, als je hem uit de hals haalt. Er zit echt te veel mascara op om deze goed op je wimpers te kunnen aanbrengen. Het enige wat echt een pluspunt is van deze mascara is het feit dat hij echt niet met water te verwijderen is van je ogen. Het is geen waterproof versie, maar ik heb geboend wat ik kon onder de douche, maar hij was er niet vanaf te krijgen. Mijn wimpers worden totaal niet gesepareerd en daardoor krijg je een beetje het spinnenpoten effect. Erg jammer, want als deze mascara net zo is al de Fusion effect mascara is ie perfect voor warme zomerdagen aan het strand bijvoorbeeld. € 17,99
Wat is jouw favoriete mascara?
liefs marloes
Vorige post Volgende post

2 reacties

 • Reageer Tio 5 april 2016

  Ik heb ooit een mascara van Lancome gebruikt en die beviel heel goed en ook van Max Factor. ik ben nu die goedkopere mascara van Cartrice aan het proberen die van All round voor 2,99. Het resultaat viel niet tegen. Voorheen heb ik de mascara van Pierre Ricaud gebruikt maar die waren nogal snel uitgedroogd. Ik heb verder ook mascara van Christian Dior, en die van Guerlain gehad. Die waren toen verkrijgbaar in een andere kleur. zoals turkoois azurblauw en rood. Rode mascara van Guerlain en blauwe mascara van Christian Dior was toen in de mode. Ze waren nog al snel uitgedroogd.

 • Reageer Tio 5 april 2016

  Kun je een uitgedroogde mascara ook als wenkbrauwborsteltje gebruiken of is dat niet schoon genoeg? Kun je er ook een snor mee kammen met een uitgedroogde mascara? Of een blonde peper en zout kleur snor mee opkleuren met een zwarte mascara. Zo krijg je een zwarte snor die je er daarna kunt afwassen.

 • Laat een reactie achter

  Read previous post:
  Fashion: GLAMOUR, het grote modenummer

  Vorige week lag de nieuwe GLAMOUR weer op de deurmat, daar kijk ik altijd ontzettend naar uit. Ik heb nu...

  Close