Shoptip: Essen Duitsland

31 oktober 2012 | Geplaatst in Fashion
Jullie hebben mij er al heel vaak over horen praten, de stad Essen. Deze stad ligt in Duitsland, ongeveer een uur van waar ik woon in Nederland vandaan. Ik dacht dat het nu wel eens tijd werd om te vertellen met woord en foto waarom deze stad dan zo leuk is. Natuurlijk zit er die fantastische Primark, maar dat is niet het enige leuke aan deze stad. Dus vandaag een absolute aanrader om eens een dagje te gaan shoppen: Essen, Duitsland.
Essen
Essen is een stad in het centrale gedeelte van het Ruhr gebied in de Nord Rhein-Westfalen, Duitsland. Gelegen aan de rivier Ruhr, een bevolking van ongeveer 579,000 maakt het de 9e grootste stad in Duitsland. [Wikipedia] 

 Follow on Bloglovin

Winkelcentrum Limbecker Platz

“De Limbecker Platz Essen is volledig geopend sinds oktober 2009 en is met 70.000 vierkante meter winkelruimte en meer dan 200 winkels, een van de grootste winkelcentra van de binnenstad in Duitsland.

Het winkelcentrum biedt een unieke scala aan winkels en vele aantrekkelijke eventsn of promoties voor jong en oud. In de gastronomische lounge kan je genieten van culinaire hoogstandjes in het Ruhrgebied. Vele keukens hebben een breed assortiment en zullen uw dag winkelen onvergetelijk te maken.” [Limbecker Platz]

Bron

 

Winkels
Het winkelcentrum is echt prachtig, modern, goed bereikbaar, veel parkeerplaatsen en heel veel winkels! Je kunt hier echt een hele dag lekker verdwalen op de verschillende verdiepingen en echt shop till you drop. Ik vind het altijd heel prettig als alle winkels die ik leuk vind onder één dak zitten en dat je er kunt winkelen weer of geen weer.

Het mooie aan dit winkelcentrum vind ik ook dat iedere ingang vanaf de parkeergarage vernoemd is naar een andere stad. Ook is er hier in het aansluitende gedeelte van de winkels rekening mee gehouden. Ze hebben gekozen voor Essen, Parijs, Rome en Amsterdam. Bij iedere roltrap richting parkeergarage is een afbeelding van een van de bekendste gebouwen van die stad geplaatst. Dus de Eiffeltoren bij Parijs, het Coloseum bij Rome etc.

Bron

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De volgende winkels zijn onder andere te vinden en aan te raden in Limbecker Platz:

 • H&M
 • Lush
 • Tally Weijl
 • DM-Drogerie
 • Colloseum
 • Madonna
 • Monki
 • NewYorker
 • Only
 • Vero Moda
 • Kiko
 • The Body Shop
Bron

Openingstijden
Maandag tot zaterdag 10:00 tot 20:00 uur. Elke 1 evrijdag van de maand ‘Mitternachtsshopping’ van 10:00 tot 24:00 uur. De volgende Mitternachtsshopping is vrijdag 02 November 2012. Klik hier voor de website van de Limbecker Platz.

Limbecker Platz 1a
45127 Essen

Overige winkels
Als je het winkelcentrum uitloopt richting de Primark kom je nog door een leuke winkelstraat met een grote Deichmann (in Nederland Van Haren), Zara, Mango en H&M. Ik ben benieuwd hoe de sfeer in december is in Essen. Waarschijnlijk is het allemaal sfeervol verlicht en met het thema kerst versierd.

Primark

Bron


 

 

 

 

 

 

 

Ja ik heb het al tien keer gezegd en ja de Primark is Essen is mijn favoriete Primark, maar ik wil het toch nog één keer benoemen in deze shoptip. Ik ga in de eerste week van december eindelijk weer een bezoekje brengen aan de Primark in Essen. Deze ‘hemel op aarde’ bestaat uit zes verdiepingen vol kleding, accessoires, beauty en lifestyle. Maar liefst vier verdiepingen voor vrouwen, één voor mannen, een halve voor kinderen en een halve voor lifestyle. Dit is echt een aanrader! Geniet mee van de prachtige foto’s die ik op internet heb gevonden.

Primark, Kettwiger Straße 39  45127 Essen, Germany

Bron
Bron
Bron
Bron
Bron

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter

Read previous post:
Swatches: Catrice LE Hollywood’s Fabulous 40ties Red Butler

Hallo lieve bloglezers!Vandaag is het weer tijd voor een swatch van een mooie nagellak. Het is dit keer een nagellak...

Close